9 januari 2010

#09-01-10 EPE afgelast

Strandrace Egmond-Pier-Egmond is afgelastOnbegrijpelijk dat ze het pas om 1 uur 's nachts afgelasten. Dezelfde weersverwachting werd al enkele dagen eerder voorspeld. Het KNMI heeft het trouwens over lichte sneeuwval:
In de ochtend sneeuwt het in het zuidoosten licht. De sneeuw breidt zich in de loop van de middag noordwestwaarts uit. In de avond sneeuwt het in het grootste deel van het land licht. Door de combinatie van wind en sneeuw is er vooral in de kustprovincies een sneeuwjacht en de vorming van sneeuwduinen. De temperatuur klimt op tot min 2 graden, maar door de (vrij) krachtige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur tussen de -5 en -10 graden.

Onterecht afgelast of niet.....om 13:00 starten de lokale bikkels uiteraard gewoon voor een alternatieve(is there any...) Egmond Pier Egmond. Uiteraard is NW9 daar ook bij aanwezig.

 De Egmond-Pier-Egmond mountainbikerace die vanmiddag 13.00 uur van start zou gaan is afgelast. In samenspraak met de Gemeente Bergen is besloten dat het helaas niet meer verantwoord is om deze race te laten plaatsvinden vanwege de ineens sterk verslechterende weersomstandigheden die voorspeld worden.

 Het KNMI heeft vrijdagavond een voorwaarschuwing extreem weer afgegeven. In het hele land wordt zware sneeuwneerslag voorspeld in combinatie met een krachtige noordoostenwind en een grote kans op het ontstaan van sneeuwduinen. Door de wind wordt er een gevoelstemperatuur voorspeld van -15 graden. Doordat de waarschuwing op nationaal niveau is opgeschaald naar een formele voorwaarschuwing acht de organisatie het niet meer verantwoord om dit evenement te kunnen laten plaatsvinden. De veiligheid van deelnemers, toeschouwers en ook vrijwilligers zou in gevaar kunnen komen, de organisatie wil daarin geen risico's nemen.

Op zondag 10 januari staat de 38e PWN Egmond Halve Marathon gepland, waarvoor ruim 17.500 mensen zich hebben ingeschreven. Vanmiddag om 13.00 uur zal definitief bekend worden gemaakt of deze wedstrijd door kan gaan.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9