26 december 2009

#26-12-09 CDA: stop met duinkaart

Oproep CDA: PWN stop met die duinkaartVerkiezingsstunt of echt haalbaar? De christenen zullen zo hun redenen hebben.
Feit is dat PWN liever minder dan meer mensen in het duin ziet en mensen van buiten regio moeten volgens PWN maar in de eigen regio recreeeren of naar de gratis Staatsbossen.
Eigenlijk een heel raar standpunt aangezien de duinen eigendom zijn van de provincie NH(de belastingbetaler) en PWN de duinen slechts beheert. De provincie is dan weer enig aandeelhouder van PWN. Die zijn dus aardig op elkaar aangewezen zou je zo zeggen....
Het CDA is natuurlijk ook niet heilig en ziet de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 met rasse schreden naderen......en ene Geert W. hun hele tuin leeghalen. Wat doe je om het volk achter je te krijgen? Juist!

Wat ons betreft kan dat tientje per jaar er wel af! Al is het wel raar dat je eigenlijk 2 keer betaald om een beperkte tijd op een beperkt aantal paden te mogen fietsen.
De duinen als melkkoe?
Ach ja, hobbies kosten nou eenmaal geld!

IJmond -
"PWN, maak een einde aan de betaalde duinkaart." Dat is de oproep van het gezamenlijke CDA in de IJmond, minus CDA Beverwijk.
Het CDA doet een oproep aan PWN om de entreeheffing te beeindigen. De reden is dat veel bewoners vanwege de duinkaart nooit naar het duin komen.
De afschaffing van de duinkaart is in het belang van de volksgezondheid, de recreatie en het toerisme. Veel natuurgebieden zijn vrij toegankelijk, zo is een ander argument.

Duinbeheerder PWN voelt er weinig voor om gehoor te geven aan de oproep vanuit de politiek. Het systeem bevalt erg goed.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9