7 december 2009

#07-12-09 Noordhollandsch mooiste

Noordhollandsch mooiste zondag 3 januari 2010Omdat de toertocht noordhollands langste van vorig jaar ons, en met ons vele anderen, enorm tegenviel qua MTB ervaring, hebben we besloten zelf een gegidste rit te organiseren op zondag 3 januari.
We willen uiteraard niet arrogant klinken, maar we zijn van mening dat er toch wel een iets uitdagender parcours gevonden kan worden in de regio. Een parcours wat in ieder geval voor meer dan 80 procent onverharde paden bevat, enig hoogteverschil, wat singletracks en uiteraard de prachtige Noordhollandsche natuur en vergezichten.

Op zondag 3 januari organiseren we dus Noordhollandsch mooiste. De gegidste rit begint en eindigt bij Duinvermaak en gaat door het NHD, over het strand, over gedeeltes van het Schoorlse parcours, over prachtige, onverharde polderwegen en dijken. Gegarandeerd dat er paden bijzitten waar je nog nooit over gereden hebt of uberhaupt het bestaan niet van wist.
De rit zal zo'n 60km mooi zijn en is voor alle nivo's geschikt; van toerrijder tot vergevorderde fanatiekeling aangezien we met verschillende nivogroepen zullen rijden.(uiteraard moet je wel in staat zijn om 60km in geaccidenteerd terrein te kunnen rijden, enige conditie is dus wel vereist)Hoe gaat dat nou in zijn werk zo'n "gegidste rit"?

De route is niet uitgepijld, je volgt de gids. NW9 zorgt voor de gidsen. Deze gidsen rijden met een GPS met daarop de route. De gidsen nemen ieder een groep(max. 10 personen) op sleeptouw. Iedereen kan zelf zijn nivogroep kiezen. De snelste groep start als eerste, iedere volgende groep start snel daarna.(Iedereen is binnen 10 minuten onderweg)
Hoewel we in verschillende nivogroepen rijden is het geen wedstrijd en staat het plezier, de gezelligheid en het samen genieten van de schitterende natuur voorop! (Nee, we zijn geen sekte.....)
Als je het tempo van de door jezelf gekozen groep niet kan bijhouden dan stop je gewoon en wacht je op de route tot de volgende groep je "opraapt" en sluit je daarbij aan.(deze rijden immers dezelfde route)
Je komt dus uiteindelijk altijd automatisch in de juiste groep terecht.

Aanmelden is verplicht en kan tot 29 december 2009!!! Iedereen moet zich persoonlijk aanmelden. Dus niet jezelf aanmelden en op 3 januari ook nog 4 vrienden/vriendinnen meenemen.....We moeten immers weten hoeveel gidsen we nodig hebben. Aanmelden kan door ons een mail te sturen met daarin je volledige naam en mobiel telefoonnummer.

Wie, wat, wanneer, waar, weer en waarom:
#Wie: Iedereen met een beetje redelijke conditie.
#Wat: Een gegidste rit van ongeveer 60km(minimaal 80% onverhard)in nivogroepen van max. 10 bikers
#Wanneer: Zondag 3 januari 2010  8:30 aanwezig, 9 uur vertrekt de LAATSTE groep!!!
#Waar: het parkeerterrein voor Restaurant Duinvermaak te Bergen. Zowel start als finish.
#Weer: Weer of geen weer, het gaat gewoon door! Thuisblijvers hebben immers altijd ongelijk.
#Waarom: Omdat wij denken dat er wel 60km mooi te fietsen is in de regio.
#Kosten: Gratis. Wel is er voor het NHD een toegangskaart verplicht. Deze kan met gepast geld, 1,50 euro, uit de automaat gehaald worden. Deze automaat staat op 500 meter fietsen van Duinvermaak. Haal deze toegangskaart wel vantevoren maar wel op de dag zelf, kaartje is alleen op de aanschafdatum geldig, als we eenmaal rijden stoppen we niet meer bij de automaat aangezien dat opstoppingen veroorzaakt. Koop dus een kaartje en doe dit op tijd, de boetes liegen er niet om; 60 euro!
#Koek en zopie: onderweg is er geen koek en zopie. Uiteraard is er tijd om even een reepje oid te eten. Deze moet je echter wel zelf meenemen. Achteraf kan je bij Duinvermaak zoveel eten en drinken als je wilt......uiteraard op eigen kosten; we zijn nl. wel goed maar niet gek!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9