26 november 2009

#26-11-09 Geestmerambacht langer

Geestmerambacht langerEen driewerf hoera........ Per heden is de MTB route in het Geestmerambacht te Langedijk flink uitgebreid. De route was altijd 3 km en is nu maar liefst 8 hele km's lang.
De route is uitgebreid richting het Westen/Koedijk. Waar je voorheen eindigde en via het asfalt weer terug reed naar de officiele start, steek je nu de weg over en ga je rechtdoor langs de sloot om na ongeveer 200 meter links het bos in te duiken.
De route is inmiddels geheel uitgepijld en eindigt weer op de parkeerplaats.
Het nieuwe gedeelte moet nog wel ingereden worden aangezien de (graaf)machines gisteren pas de route verlaten hebben. Voorlopig doen we nog even niets aan het nieuwe gedeelte, de grond moet eerst weer een beetje inklinken/aangereden worden. Daarna komt er een zandlaag overheen. En daar kunnen we nog steeds hulp voor gebruiken!!!

Dus wil je een dag, of meer, helpen met het onderhouden van je lokale MTB route? Stuur ons een mail!

Ook heeft de beheerder, in goed overleg met NW9, de bestaande route flink onderhanden genomen. 2 vrachtwagens met stierenzand zijn uitgereden over de singletrack. En ik mag wel zeggen met een verbluffend resultaat tot nu toe.
De route is, op een paar kleine stukjes na, behoorlijk droog en goed te rijden. Ook na de regen van gisteren.
De steile afdaling is voor een groot gedeelte voorzien van rubbermatten, als test. Binnenkort word de gehele afdaling voorzien van matten van 1 meter breed. De reden hiervoor is vnl. veiligheid en het tegengaan van erosie door het remmen.

Het noordwesten van Nederland is weer een meer dan volwaardige MTB route rijker!

ps. de Geestmerambacht pagina op NW9 word zsm ge-update.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9