13 november 2009

#13-11-09 Sinterklaas tip

Sinterklaas tipWellicht een leuke tip voor het verlanglijstje van de goedheiligman; het fotoboek "Bicycle Mania".

Nooit eerder heeft iemand de centrale plaats die de fiets inneemt in onze samenleving in een (foto)boek weten samen te vatten. Tot nu!
Shirley Agudo, een Amerikaanse die al vele jaren in Nederland woont, is het gelukt via verrassende en grappige fotografie te laten zien waarom het fietsgebruik in Nederland zo uniek is in de wereld. Het boek laat zien dat Nederlanders hun stalen ros, soms creatief beschilderd, gebruiken om van alles te vervoeren. Voor een tafel, matras of kratten boodschappen wordt de hand niet omgedraaid. En dan hebben we ook nog de bakfietsen vol kinderen.
Jong en oud, gekleed en soms (half)naakt. Shirley heeft ze allemaal vastgelegd. Maar er is meer te vertellen. Want aan de hand van statistische gegevens, geschiedkundige verhalen en infrastructurele projecten laat Agudo zien dat Nederland echt Bicycle Mania Holland is.

Paperback, 180 pagina's, 20x20cm, ISBN: 9789055946983 & 16 euro.
Te bestellen via Fotografie.nl. & wellicht ook mbv het bovenstaande ISBN nummer bij de LBS.(local book shop)Ben je erg lief geweest dit jaar dan zou je ook nog kunnen overwegen om het fotoboek van vader & zoon Heus te vragen; genaamd Heus & Heus.
In het 448 pagina's tellende en 5 kg wegende boek Heus & Heus zijn vrijwel alle sporten op hun geheel eigen wijze beeldend weergegeven door Hans en Bastiaan. Terecht schrijft Bettine Vriesekoop in haar voorwoord : "Een lichaamshouding, een gezichtsuitdrukking, een oogopslag. Foto's van Heus & Heus zijn intiem en toch integer, krachtig en toch kwetsbaar." Onder de geportretteerde sporters bevinden zich veel nationale en internationale toppers, zoals Carl Lewis, Muhammad Ali, Eddy Merckx, Johan Cruijff, Haile Gebrselassie en Pieter van den Hoogenband. Ook recreatieve sporters, van zeer jong tot uitermate "ervaren", hebben in dit boek een plek gekregen.

Heus & Heus telt 448 pagina's, heeft een harde cover, is 30,5 cm hoog, 25 cm breed en 5 cm dik, weegt 5 kg en kost 49 euro.
Qua kwaliteit van de fotografie is dit zeker superieur aan Bicycle Mania.

Bestellen kan via De Buitenspelers of mbv ISBN978-90-71359-187 bij de LBS.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9