21 oktober 2009

#21-10-09 Brand nabij De Kerf

Brand nabij De KerfUpdate 21:30; Het sein "brand meester" is gegeven. Ten noorden van De Kerf is een stuk duin van 300 X 300 meter verbrand. Tot middernacht is de brandweer nog bezig met nablussen waarna er morgen bij daglicht onderzoek gedaan word naar de oorzaak van de brand. Leuk dat onderzoek maar ik geloof dat we er inmiddels wel van uit kunnen gaan dat dit het werk van 1 of meerdere idioten is.


Het is weer zover......ooggetuigen spraken over een ringvormig gebied wat volgens hen was aangestoken. Die twijfel hadden we natuurlijk allang overboord gegooid.
Het is "gelukkig" pal oostenwind, dit maakt het niet minder erg maar spaart de beboste gebieden.
Mountainbikers die langs De Kerf over het parcours reden hebben de eerste melding van de brand gedaan.

Schoorl-17:46
Rond half zes is er brand uitgebroken in de duinen bij het natuurgebied De Kerf in Schoorl. De brandweer van diverse korpsen is uitgerukt om assistentie te verlenen bij het blussen.

Het gaat volgens burgemeester Hetty Hafkamp  om een brand van circa 40 bij 40 meter. Vooralsnog lijkt het niet nodig om tot het ontruimen van woningen over te gaan. De politie houdt rekening met brandstichting en controleert iedereen die het gebied in en uit gaat.

De Kerf is een experiment van de 'nieuwe natuurprojecten' in de NoordHollandse kustduingebieden. Er is een gat in de beschermende duinenrij tussen Bergen en Schoorl gegraven in de Parnassiavallei. In 1997 zijn hier maatregelen genomen om zand, wind en water weer vrij spel te geven.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9