16 oktober 2009

#15-09-09 Weer brand

Weer brand in Schoorl; inmiddels al geblust.Het was natuurlijk te verwachten, harde noordenwind en het pyromaantje krijgt weer de kriebels.

Schoorl-
In de Schoorlse duinen woedde vrijdagmiddag een kleine duinbrand.

De brand werd rond 14.40 uur ontdekt en woedde in de omgeving van de parkeerplaats in Hargen aan Zee. Rond 15.40 uur was de brand onder controle. De brandweer is nog wel bezig met blussen.

De brandweer rukte met veel materieel uit, vooral ook vanwege de harde wind. Over de oorzaak en de omvang van de brand is nog niets bekend. Een helikopter vloog boven het gebied om de situatie in kaart te brengen.

Bij de brandweerlieden welden de herinneringen op aan de enorme duinbrand van 28 augustus toen 150 hectare in de Schoorlse Duinen in vlammen op ging. "Ook toen was het vrijdagmiddag", stelde een brandweerman smalend vast. Het was niet de enige parallel. Ook dit keer werd aan de oorzaak niet getwijfeld. "De brand is op twee verschillende plaatsen ontstaan en dat duidt op brandstichting", zo oordeelde de Alkmaarse officier van dienst Cees de Jong. 28 augustus was het duingebied gortdroog en greep het vuur snel om zich heen. Daar was vrijdag geen sprake van. Door de regenval was de grond vochtig en dat was een voordeel bij de bestrijding.

Bron: RTVNH & NHD

groeten Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9