16 september 2009

#16-09-09 Brand in Bergen

Brand in Bergen-Update 17-09-09 14:00

Vanaf 17-09-09 14:00 uur is de noodverordening weer ingetrokken en mag er in het NHD weer gefietst worden.
Het Bergerbos blijft verboden voor fietsers en waarschijnlijk zal er extra gecontroleerd worden.....je bent gewaarschuwd!

groeten
Team NW9

Brand in Bergen-Update 23:00

Het sein "brand meester" is gegeven, het lijkt dus relatief goed af te lopen; de noodverordening blijft echter van kracht tot een nader te bepalen tijdstip aangezien in het duin nog de gehele nacht zal worden nageblust. Vanacht om 24:00 uur wordt de Eeuwigelaan vrijgegeven, de overige wegen en het bos- en duingebied daar tussenin blijven verboden gebied. De ME schijnt aanwezig te blijven......die was er toch al om de kapitale huizen aan de eeuwige laan te behoeden tegen plunderaars tijdens de evacuatie.

groeten
Team NW9

Brand in Bergen-Update 19:45Volgens de boswachter zijn er weer 2 brandhaarden(dit kan geen toeval zijn.....) waarvan er 1, die in de buurt van de Eeuwigelaan inmiddels onder controle is. De brandhaard in het gebied "De Fuik" is nog niet onder controle.
Inmiddels is er weer een noodverordening van kracht voor het gebied wat ligt tussen de volgende wegen:
-Uilenvangersweg
-zwarteweg
-Eeuwigelaan
-Zeeweg
Dit is het gebied op bovenstaand kaartje.

De exacte verordening en een kaart van het gebied kun je downloaden op de website van de Gemeente Bergen.

groeten
Team NW9


Brand in Bergen-Update 19:45Er staat een stuk van 500x500 meter in brand in het Bergerbos.(het gebied waar je niet mag fietsen).
De huizen langs de Eeuwige laan zijn aan beide zijden uit voorzorg geevacueerd. De bewoners worden opgevangen in zwembad De Beeck. De wind is NO en behoorlijk sterk, een 6 a 7 bft.
Het betreft dit gebied.
De berichtgeving is nog erg vaag en onvolledig. Wel is gesommeerd door oom agent om absoluut NIET naar Bergen af te reizen en NIET het gebied te betreden, ook niet met de fiets.

Groeten
Team NW9


Zeer grote duinbrand in Bergen (16-09-09 17:45)

Bergen -  Er heerst op dit moment een zeer grote brand in het duingebied van Bergen. De brand woedt achter restaurant Duinvermaak/nabij de Breelaan. Er is heel groot gealarmeerd. Er is onder andere een politiehelikopter ingezet. Nadere informatie volgt.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9