1 september 2009

#01-09-09 Update: Brand Schoorl

Update: Brand SchoorlBij een laatste inventarisatie van de omvang van de brand in de Schoorlse duinen is vastgesteld dat er ongeveer 5 hectare bij de Zwarte Blink in vlammen is opgegaan en 150 hectare tussen het Vogelmeer en Catrijp. Op dit moment is er nog 1 brandweerwagen in het gebied actief aan het blussen, andere staan standby. Medewerkers van Staatsbosbeheer houden in shifts brandwacht om het gebied in de gaten te houden.

Oorzaak en gevolg
Om de oorzaak van de brand te kunnen vaststellen is de politie op zoek naar getuigen. Wanneer de gevolgen voor het gebied in kaart gebracht worden, is nog niet duidelijk. "Onze eerste prioriteit is het blussen van de brand", vertelt districtshoofd Barbara Duijn. "Het zal wel tot na het weekend duren voordat we zelf weer een beetje hersteld zijn van de vermoeidheid en met de evaluatie en inventarisatie aan de slag gaan." Daarbij wordt advies ingewonnen van ondermeer PWN. Het Noord-Hollandse waterleidingbedrijf kampte enkele jaren geleden met een brand in het duingebied van Heemskerk. Daar deed het ervaring op met het blussen met zout water en de gevolgen daarvan voor de natuur.
Het nablussen in de Schoorlse duinen gaat ondertussen door.

De noodverordening blijft dan ook tot van kracht tot woensdag 2 september 2009, 12 uur. Het gebied is tot die tijd niet toegankelijk voor publiek.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9