31 augustus 2009

#31-08-09 OWMTBC

OWMTBCOWMTBC??? Ik hoor je al denken.....wat is dat in hemelsnaam en wat doet het hier op deze MTB website?

Het OWMTBC(Old World MTB Championships) vind dit jaar voor de allereerste keer plaats en wel in onze eigen achtertuin....Schoorl!!!
In het weekend van 4 & 5 september gaat het gebeuren.
Speciaal geinitieerd voor en door mensen die de geneugten van een oud '"terrein rijwiel" kennen, dit evenement voert de deelnemers terug in de tijd, met veel plezier en ontmoetingen in een 'rollercoaster' van evenementen van zoals races, een concours d' elegance voor Vintage Mountainbikes en behendigheidsproeven, dit alles met enthousiasten van over de gehele wereld!

Je kan nog inschrijven dus meld je nu aan en stuur een email naar OWMTBC.

Het persbericht:
Meer dan 20 jaar na de eerste wereldkampioenschappen en 19 jaar na de eerste officiele UCI Worlds is het nu aan Schoorl(!) om de vuurdoop te geven aan een Worlds voor mountainbikes uit juist die begindagen.


Bomen ontwijken 'links' 'rechts', als een raket de berg op... alvorens een rappe downhill sectie af te denderen. Goed voor lijf en leden, maar vlak ook het effect op de geest niet uit! Toegeven, iedereen voelt zich op die momenten wel eens een beetje een crack als Julian Absalon of Ned Overend, of John Tomac. Realiteitszin hoeft je niet met beide benen op de grond te zetten, want op 5 september 2009 kan jij je meten met anderen om de eerste Old World MTB Championship titel. Altijd al gevonden dat 'regenboogkleuren' jou goed stonden?


Natuurlijk kan slechts acte de presence gegeven worden met een vintage mountainbike, te weten een van voor 1995. Het OWMTBC is speciaal voor en door mensen die de geneugten van een oude 'All Terrain Bike' of zelfs 'Baloon-tire bike' kennen. Het OWMTBC voert de deelnemers terug in de tijd, met veel plezier en ontmoetingen in een 'rollercoaster' van evenementen zoals een race, een concours d'elegance voor vintage mountainbikes en behendigheidsproeven, dit alles met enthousiasten van over de gehele wereld!

In die zin appelleert het OWMTBC precies aan die belevingen die ook een evenement als de L'Eroica toer voor wegfietsen bij deelnemers losmaakt, alleen met het onderscheidt dat er bij de OWMTBC daadwerkelijk een wereldtitel te behalen valt.

Punten worden er gegeven op basis van race, behendigheid en stijl. Wie aspiraties heeft komt dus fit, met adequate fietsbeheersing en qua materieel en outfit passend uitgedost naar Schoorl op 5 september. Wil je meedoen, geef je dan zo snel mogelijk op via de website van Old World MTB Championship.

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9