8 maart 2009

#08-03-09 Werkzaamheden Bio

Werkzaamheden BioWellicht is het jullie al opgevallen; om en nabij het voormalige Bio vakantieoord(ook wel Russenduin genoemd), waar vroeger de stadse kinderen frisse lucht kwamen inademen, is men druk aan het werk met grof materieel. Singletracks zijn al geblokkeerd door omgezaagde bomen.
Navraag bij de boswachter van PWN leverde het volgende op:

Er zijn twee zichtassen gezaagd zodat je meer doorzichten krijg vanaf het huis en een hoog punt bij Bio richting zee. Deze open gezaagde plekken worden geplagd. (de strooisellaag wordt ervan afgeschraapt) De natuurlijke
ontwikkeling van de begroeiing rond Bio wordt hierdoor meer afwisselend. Rond het gehele terrein wordt een afscheiding geplaatst ter markering van hun eigendom en het PWN gebied. Het terrein blijft openbaar toegankelijk maar er worden geen voorzieningen getroffen voor mountainbikers.

Geen voorzieningen voor MTBers, maar wel openbaar......
Voor de duidelijkheid: het terrein waar de werkzaamheden plaatsvinden is dus geen eigendom van PWN maar van Bio.(zo heten ze niet meer, maar ik vind het een schitterende naam en iedereen weet waar we het over hebben)
De singletracks die over het Russenduin lopen zullen dus wel (gedeeltelijk) verdwijnen. Maar wees niet getreurd, de oude singletracks zijn ooit gevormd door de gasten van Bio die vanaf hun vakantiestekkie rechtstreeks het bos inliepen op zelfgemaakt paadjes. Dat zal nu hoogstwaarschijnlijk ook weer gaan gebeuren.
We zullen zien!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9