19 januari 2009

#19-01-09 wandelkoorts in Egmond

Wandelkoorts neemt toe in Egmond

Het word druk in de duinen rond Egmond & Bergen aankomend weekeinde.
Hou er dus rekening mee als je aanstaand weekeinde de duinen ingaat.Zaterdag 24 en zondag 25 januari is Egmond aan Zee een weekendlang middelpunt van wandelend Nederland. Een record aantal van ruim 16.000 wandelaars en nordic walkers uit heel Nederland en Belgie
 schreef zich in voor de 6e editie van deze tweedaagse over het Noordzee strand en door het Noordhollands Duinreservaat. In de afgelopen maanden meldden zich hiermee 1.000 deelnemers meer aan ten opzichte van vorig jaar.


De Egmond Wandel Marathon staat vooral bekend om haar schitterende parcours. De Zuidroute neemt de deelnemers mee over het strand richting Castricum aan Zee. Via een fraaie route door het Noordhollands Duinreservaat vervolgen de deelnemers hun tocht terug richting de finish. De Zuidroute doet grote delen aan van het traditionele parcours van de PWN Egmond Halve Marathon, die 11 januari jl. heeft plaatsgevonden. De Noordroute neemt de deelnemers mee via Egmond aan Zee over het strand richting Bergen aan Zee. De wandelaars en nordic walkers van de 21 km passeren daarbij De Kerf, een slufter die behoort tot een van de mooiste stukjes natuur in Nederland. Via de Schoorlse Duinen bereikt men badplaats Bergen aan Zee, waarna zij via het Noordhollands Duinreservaat weer naar Egmond aan Zee trekken. Deelnemers aan de 10 km maken een ronde over het strand en door de duinen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9