9 januari 2009

#09-01-09 status strand EPE

status strand EPEwe schijven vrijdag 9 januari 2009, de dag voor HET evenement van het jaar.
Vanochtend even een rondje gereden, eerst het NHD in bij Bergen, daar had ik beter m'n schaatsen mee kunnen, wat een ijsbaan!
De enige paden die nog goed te rijden waren zijn de ruiterpaden, tip! Natuurlijk mag je daar niet op fietsen en dat dan doen we dus ook niet....denk erom!!!!

Even ten noorden van De Kerf het strand op, het was prachtig! Breed, hard en een leker laag zonnetje voor het mysterieuze effect. Al snel op de 46x15 met een licht windje tegen. Bij Egmond de Noordelijkste strandopgang gefietst, ja gefietst, en over de boulevard de hoofdafgang weer af, volle bak; dat was immers de opdracht van de daar altijd aanwezige "mannetjes".
Ik ben nog nooit zo hard een strandafgang afgefietst. Ik hoop dat dat morgen ook nog kan, vandaag gaan er immers behoorlijk wat zware voertuigen overheen....
Eenmaal op het strand is er de eerste 500 meter een vrij smal stukje(zo'n 2 meter breed) wat goed te rijden is daarna is het strand tot Castricum lekker breed en kneiterhard.
Zaak is wel om goed vooruit te kijken, sommige zwinnetjes zijn erg groot en de uitloop naar zee kan nog verradelijk diep zijn.
Bij Castricum kan je de strandopgang gewoon opfietsen en ook weer af uiteraard.
De situatie tussen Castricum & Wijk aan Zee zal volgens mij niet zo veel verschillen van de bovengenoemde situatie.
Terug naar Egmond, met een licht windje in de rug, ging zowaar nog lekkerder......

IJs en/of gladheid ben ik nergens tegen gekomen.

Bandenadvies: Super Moto
Bandendruk: niet te zacht, maar zeker niet te hard; kan je eigenlijk niks zinnigs over zeggen. Hangt af van je gewicht, type band, uitvoering v/d band etc. etc. Ik, 80kg & SM + biba, reed vandaag met 1.2 voor en 1.5 achter.

succes & groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9