5 januari 2009

#05-01-09 stuifduinen

PWN laat duinen lekker uitstuivenHet meest idiote en onbegrijpelijke artikel sinds tijden.....deels veroorzaakt door de journalist en deels door de "natuuradviseur".
Is dat iemand die voor ons bepaalt hoe de natuur eruit moet zien?
Even voor de duidelijkheid, de definitie van natuur is:
"de oorspronkelijke, onaangeroerde verschijningsvorm van alles wat zich op, in en rond de aarde bevindt."
Maar ook:
"Datgene wat de mens als natuur (wildernis) ziet, ook al is het door hemzelf als zodanig ingericht."

Rare jongens die natuuradviseurs.......
Volgens mij worden enkele honderden meters westelijker de duinen juist beplant met helmgras om erosie tegen te gaan.........

Lees ook dit artikel.

Heemskerk-
Laat de duinen maar stuiven, zo is de gedachte bij duinbeheerder PWN. Het plan is om een paraboolduin vlakbij de zeereep in Heemskerk bloot te leggen en ouderwets tot stuiven te brengen.

 Dat wordt zand happen? Dat valt wel mee, verwacht natuuradviseur Hidde Posthuma van PWN. Wel wordt het een kale duintop. De bezoekers zien de 'blonde top der duinen' weer terug. ,"Nee, niet de blanke top. De kleur van de kalkrijke zand in Heemskerk is blond.'' Hij spreekt van het 'redynamiseren' van de duintop. De nieuwe dynamiek geldt in natuurkringen als een verrijking van het gebied.

Het stuifproject is gedacht in de zogenoemde Duivelshoek, iets ten zuiden van de strandafgang Heemskerk. Hier woedde in augustus 2004 de grote duinbrand. De zwaarbegroeide binnenparabool, in de vorm van een hoefijzer, was ineens helemaal kaal. ,,Toen kwam eigenlijk pas de mooie vorm goed tot zijn recht'', wijst hij op de nu weer groene, pakweg vijftien meter hoge zandrug.

Bron: NHD

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9