30 december 2008

#30-12-08 NH langste over Ringweg

Noord-Hollands Langste krijgt start via ringweg Alkmaar
De veldfietstocht Noord-Hollands Langste maakt op 4 januari een spectaculaire verandering door. De start van de 60 kilometer over grotendeels onverhard terrein voor mountainbikes is dit keer bij het DSB-Stadion in Alkmaar.

Dankzij Rijkswaterstaat mogen de naar verwachting achthonderd deelnemers vervolgens vertrekken via het Kooimeerplein over de ringweg naar de Alkmaarse wielerbaan. De normaal drukke verkeersader wordt dan over drie tot vier kilometer tussen beide sportstadions afgesloten voor het overige verkeer. "Als de honderden fietsers voorbij zijn, gaat de weg weer open'', aldus Kees Mertens namens de organisatie.
De tocht dankt de nieuwe entourage aan het nieuwe goede doel waaraan medewerking wordt verleend. De afgelopen vier jaar gingen de opbrengsten naar Cliniclowns. "Die waren wel blij met onze bijdragen, maar je krijgt verder geen respons van ze'', aldus Mertens.

Dan heb je betere aan Spieren voor Spieren. Zo zou het kunnen zijn dat de beschermheer van de stichting, AZ-trainer Louis van Gaal, het startschot lost. Na afloop neemt hij de cheque met de opbrengst in ontvangst. Het inschrijfgeld en bijdragen van sponsors komt ten goede aan het door de voetballers van het Nederlands Elftal opgezette goede doel. "We verwachten zo'n vijfduizend euro te kunnen inzamelen'', berekent Mertens.groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9