5 december 2008

#05-12-08 Verbinding tussen NHD & SBB

Verbinding tussen NHD & SBBLang verwacht, toch gekomen. Hoe toepasselijk. Duinberaad drong er 3 jaar geleden al op aan maar toen hield PWN de poot stijf, het zou zorgen voor een aanzuigende werking van MTBers en dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn.....want op nog meer van die mannen in felgekleurde outfits op van die fietsjes zaten de heren van PWN niet te wachten.
Sinds afgelopen woensdag is het eindelijk zover, SBB & PWN zijn tot elkaar gekomen en hebben gezorgd voor een legale verbinding van het Noord Hollands Duinreservaat en de vaste route van Schoorl. Hulde & dank aan beide beheerders.Ter hoogte van de Bokkenweide, daar waar dat boomstronkje midden op het pad staat, kun je vanaf de MTB route van Schoorl nu rechtsaf richting het NHD en andersom kun je van het NHD naar de route van Schoorl. Het pad is dan ook, in tegenstelling tot de route van Schoorl, in beide richtingen te berijden.
Ook in de "ZuidWest hoek" is er een verbinding, hier hanteert SBB een zgn. "gedoogbeleid". Maw officieel mag het niet maar je krijgt geen bekeuring.......waar hebben we dat eerder gehoord?
Dit pad bevind zich bovenop de bunkerklim en komt uit op het schelpenpad, net voor het SBB gebied.(zie ook onderstaande kaart)SBB heeft in de kelders van hun bolwerk de antieke bordjes van de "Fietscrossroute" opgesnord en afgestoft. 2 bordjes bevestigd aan een ietwat scheef gefreesd paaltje, een mooi voorbeeld van recyclen. Met de 1,5km lange route die nabij de Niels blink lag is het indertijd allemaal begonnen. Alhoewel fietscross de lading totaal niet meer dekt heeft het toch ook wel wat, mooie nostalgie en het doet mij iig weer terugdenken aan het fietscrossbaantje op de Niels blink. Als ik trouwens fietscross Googel kom ik toch op een andere tak van sport uit.......
Precies op de grens tussen het NHD & SBB staat het welbekende grote bord van PWN, spliksplinternieuw, met daarop de "spelregels" voor het NHD. Erop vermeld staat o.a. dat na 10:30 de fietsers niet meer welkom zijn op de onverharde paden, maar dat wisten we natuurlijk al.

Op het bovenstaande kaartje staat aangegeven waar de verbinding zich precies bevind.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9