1 december 2008

#01-12-08 Nog 3 toppers @ EPE

Drietal toprenners bij Egmond-Pier-Egmond

Na eerder Robert Gesink te hebben vastgelegd is Le Champion er in geslaagd wederom een drietal toprenners aan te trekken voor de 11e editie van de ATB strandrace Egmond-Pier-Egmond. Zowel Sebastian Langeveld, Bart Brentjens als de Belg Andy Capelle zullen zaterdag 10 januari 2009 meedoen aan de grootste strandrace van Europa.Sebastian Langeveld is 1 van de grootste talenten die Nederland op het ogenblik rijk is. Het talent uit Lisse kan zowel op de weg als bij het veldrijden goed uit de voeten. Hij bewees dit onder meer door bij het NK wielrennen op de weg in 2006 en 2007 tweede te worden. Dit jaar imponeerde hij met een tweede plaatse in de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne en reed hij een sterke Ronde van Vlaanderen (18e).

Bart Brentjens kan iedereen natuurlijk herinneren als de gouden medaille winnaar bij de Olympische Spelen van Atlanta, toen het mountainbiken voor het eerst op het Olympische programma stond. Sindsdien staat Brentjens aan de top van het mountainbiken en onderneemt hij bijna jaarlijks een poging Egmond-Pier-Egmond op zijn naam te zetten. Ondanks enkele verdienstelijke tweede plaatsen slaagde de man uit Schaijk hier tot op heden nog nooit in.

Daar waar Brentjens het hoogste podium in Egmond nog nooit beklom, lukte het de Belg Andy Capelle al wel om twee keer in Egmond als snelste de 36 km af te leggen. Zowel in 2003 als in 2007 won de rappe mountainbiker uit Vlaanderen op de boulevard van Egmond aan Zee.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9