26 oktober 2008

#26-10-08 Drukker in de duinen

Drukker in de duinenVan onze speciale verslaggever:

Gezien alle werkzaamheden zal het binnenkort behoorlijk drukker gaan worden in de Castricumse duinen. Het NH-dagblad vermeldde al - zie ook dit artikel...- dat er rond de Kerst meer koeien, paarden en schapen vrijuit mogen grazen tussen kilometerslange rasterwerken, wildroosters en klaphekken. Op zich reuze leuk, die beestenboel. Beetje slalommen tussen dat vee heeft wel wat, maar je moet wel blijven oppassen. (Zoals onlangs tijdens een wandeling met m'n vriendin, toen een luid-loeiende stier vanaf de Bloemberg op ons afkwam. Zijn we toch maar even omgekeerd. Tot aan het dichtstbijzijnde wildrooster bleef die langharige brulaap ons volgen. De macho.)

Wat ik wel nog altijd lastig vind, is die klaphekken met een lastig te openen klinkersluiting. Heb ook al eens bij het PWN gevraagd of ze die kunnen verwijderen, maar dat is tot op heden niet gehonoreerd. (Alleen rond de Bakkumse camping zijn de sluitingen verwijderd, vermoedelijk door de campinggasten zelf.)
En een beetje ondankbaar is, dat die beesten schijt aan alles lijken te hebben. Voorheen kon ik m'n bike na een droge rit altijd ongepoetst weer in de bijkeuken hangen. Echter, tegenwoordig zijn m'n banden en frame meestal besmeurd met nog nadampende shit. Zeker in de herfst met al die bladeren is het ondoenbaar om alle hopen te ontwijken. En dan te bedenken dat er eind december nog meer gebieden bemest gaan worden. Wordt tijd dat ze dat vee eens gaan opvoeden.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9