22 september 2008

#22-09-08 De boot van 11 uur

De boot van 11 uurAfgelopen zaterdag was de aftrap van het MTB toertochten seizoen, op Texel.
De start is uiteraard in Den Helder, bij HRTC DOK.
Bij DOK valt om 8 uur het eerste startschot, het tweede om 9 uur, waarna er in peloton, en normaal gesproken onder politiebegeleiding, naar de boot wordt gereden. De politie was dit jaar te laat, waarschijnlijk waren er belangrijkere zaken af te handelen in Den Helder op zaterdagmorgen 8 uur........
Op de boot is er 1 totaal autodek gereserveerd voor de MTBers, de kanonnen staan uiteraard vooraan.......
De sfeer is altijd uiterst gemoedelijk op de boot, er wordt wat gegeten en gedronken in het restaurant en je komt altijd wel een koppel bekenden tegen. Dan komt Texel in zicht en de omroepster vermeld dat we binnen enkele minuten in de veerhaven van Texel zullen arriveren.
Ik zie enkele MTBers zich verslikken in hun energybar en haastig zoeken ze helm, bril etc. bij elkaar om naar beneden te spurten.
Het dringen om een plek tegen de klep begint, zo hier en daar wordt er nog wat lucht "afgelaten".
Dan gaat de klep open en begint de TOERRTOCHT.........alsof de wereld vergaat wordt er richting het eerste stoplicht geracet. Vanuit de achterhoede zie ik dat dat er een stuk of 3 kopgroepen ontstaan, nadat ze achter de eerste bebossing verdwijnen heb ik ze niet meer teruggezien.........
Het doel is de boot van 11 uur, dat haal je normaal gesproken makkelijk dus vanwaar die haast?De eerste paar km gaan over verharde paden, het schiet dus lekker op.
Dan duiken we de bossen in het vaste parcours van Texel op, uiteraard ontstaat hier wat filevorming maar goed dat weet je vantevoren. De mooiste paden schieten onder mijn banden door en al snel zitten we thv De Koog. Net boven De Koog rijden we mooi door de duinen en net voordat we De Slufter bereiken zitten we op het Noordelijkste punt van de route, paralel aan de duinen zakken we weer af richting de boot. We passeren duinmeer De Muy alwaar ik een MTBer met panne achterop rij, in 1 hand de fiets en in de andere een crank. Ik stop en vraag of het nog te repareren valt, hij heeft geen idee en ook geen gereedschap.......niet slim maar goed.
Binnen 10 minuten zitten we weer op de fiets, gezamenlijk fietsen we over de camping en draaien het strand op.......HOOG WATER!!!!
Van fietsen was niet echt sprake, het kwam eigenlijk neer op een kilometer lopen. Van mij hadden ze dat strand er dan wel uit mogen laten, ik kom om te fietsen immers. Ik probeer het nog even hoger op het strand maar na een 100 meter is het al weer gedaan met de pret en is het weer lopen geblazen, ik leg mij er bij neer........
Bij de verzorgingspost een krentebol en een bekertje onbestendig zoet weggewerkt, nog wat gekletst met deze en gene waarna ik klaar was voor het laatste stukje.
Het laatste stuk kronkelt prachtig door de bossen, duinen en heidevelden en voordat je er erg in hebt ben je al weer thv Den Hoorn en dat is weer bijna bij de boot.
Om ongeveer 5 voor 11 fiets ik het bos uit en realiseer mij dat ik de boot van 11 uur niet meer haal, ik peddel rustig naar de boot. Onderweg geniet ik nog even van de frisse lucht en de prachtige omgeving, Texel is echt mooi!
Op het pleintje voor de boot geniet ik samen met 2 Zeeleeuwen in de volle, blafhete, zon van een lekker colaatje; wachtend op de boot van 12 uur!groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9