17 augustus 2008

#17-08-08 Onverharde Noordlaan blijft

Natuurgebied Bergen lijkt te zijn gered

De gemeente Bergen wil wel erg ver gaan om de Polderrroute te ondermijnen......-:)Uit het NHD van 17-08

Bergen -
Het gevaar lijkt voorlopig geweken voor het natuurgebied achter de Bergense wijk de Negen Nessen. Raadsleden zien het plan van het college om er woningen neer te zetten, niet zitten.

De wandeling, afgelopen zaterdag door de weilanden achter boerderij Noorderhoeve, moest ervoor zorgen dat leden van de gemeenteraad begrijpen over wat voor een bijzonder natuurgebied wordt gepraat in de beleidsvisie van het college. De actie, georganiseerd door verontruste buurtbewoners van het natuurgebied, bleek voor de raadsleden een leerzaam uitje, maar voor hun standpuntbepaling toch niet van veel invloed. De verschillende raadsleden steunen toch al niet het collegevoorstel om het gebied als bouwlocatie aan te wijzen.
Onrust laaide op toen vlak voor het zomerreces de gebiedsvisie voor de gemeente Bergen werd gepresenteerd. Het gebied tussen de wijk de Negen Nessen, de Oudtburghweg en Schapenlaan wordt daarin gemarkeerd als toekomstige bouwlocatie waarbij de gemeente bij eventuele verkoop van de grond voorrang krijgt.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9