11 augustus 2008

#11-08-08 Camera met GPS

Camera met GPS

Nikon heeft een digitale compactcamera gelanceerd met een ingebouwde GPS-module. Denk nou niet dat je die ook gelijk op de fiets kunt gebruiken als navigatie...........het enige wat het ding doet is de coordinaten waar je de foto gemaakt hebt aan de foto koppelen zodat je deze later via Bijv. Google Earth kunt uploaden.
Wij zien het nut niet echt in van deze functie...........als je bijv. een foto van de Eiffeltoren neemt is het toch vrij duidelijk waar deze gemaakt is voor iedereen....................

Wij hadden liever gezien dat er in de nieuwe GPS units(bijv. de Colorado) een goede camera zou zitten. Foto's opslaan kan de Colorado al wel.Nikon Coolpix P6000, topcompact met GPS

Nikon introduceert de topcompact Coolpix P6000, uitgerust met GPS. Van elke foto wordt geregistreerd waar op aarde hij werd gemaakt, zodat hij direct geschikt is voor geotagging.

Nikon Coolpix P6000
Tot nu toe had je voor geotagging een travel recorder nodig, die registreert waar je op een bepaald moment was. Met speciale software wordt die informatie vervolgens aan je fotobestanden gekoppeld.
Bij de P6000 heb je geen losse travel recorder meer nodig, de camera registreert zelf de lengte- en breedtegraad van de opnamelocatie. Met behulp van bijvoorbeeld Google Maps, Google Earth of andere sites of toepassingen kun je je reis weergeven, met daarop de foto aanklikbaar gemarkeerd.
Met deze nieuwe topcompact van Nikon kun je ook de gemaakte foto's via de ingebouwde Ethernetaansluiting en een Ethernet-kabel rechtstreeks doorsturen naar je online webalbum op Nikons My Picturetown.
Reflexfuncties

Leuke dingen allemaal, maar laten we vooral kijken wat deze camera op fotografisch gebied in huis heeft. De functionaliteit doet heel duidelijk aan een reflex denken. Veel keuzes dus, ook handinstellingen (belichting, scherpstelling).
Een inklapbare flitser (heerlijk eenvoudig: inklappen is uit, uitklappen is aan), plus een flitsschoen en zelfs aansturing van draadloze DDL-flitssturing. Een groot lcd-scherm, maar ook een doorkijkzoeker. Een 4x zoom, equivalent aan 28-112 mm.

RAW-ondersteunig is er ook. Bestandsindeling is volgens het nieuwe NRW-formaat. Verwerking kan binnen de camera gebeuren, met ook met Nikon ViewNX software, die in oktober wordt uitgebracht. Alleen voor Windows, meldt het persbericht. Raar hoor, zo'n op-en-top fotografenmerk dat zich Mac-onvriendelijk opstelt.
De P6000 is rechtstreeks afgeleid van de P5000 en P5100, en dan weet je dat je mag rekenen op een heel fijn werkend cameraatje van goede kwaliteit, die zich ook op optisch gebied mag laten zien. De P5000 is alleen een sloom scherpstellertje, hopelijk is dat nu beter.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9