30 maart 2008

#30-03-08 Garmin Colorado 300

Garmin Colorado 300De Colorado 300 is een outdoor GPS toestel van Garmin uit een nieuwe generatie. Heel veel nieuwe mogelijkheden zijn in dit veelzijdige toestel opgenomen.

Robuust design voor elke toepassing
Met de Garmin Colorado 300 gaat outdoor-navigatie een nieuwe generatie in. Deze handheld met een hooggevoelige ontvanger biedt unieke features zoals het nieuwe Rock'n Roller wiel voor bediening met 1 hand en daarnaast de mogelijkheid waypoints, tracks, routes en geocaches draadloos te versturen tussen twee apparaten. Ook met handschoenen aan valt deze navigator prima te bedienen. De Colorado geeft kaarten weer in zijn full color haarscherp LCD-display.

Daarnaast kunt u de Colorado aanpassen via 5 verschillende profielen: autonavigatie, watersport, recreatie, fitness of geocachen. Het SD card slot aan de onderkant van het apparaat is ideaal voor het laden van aanvullende cartografie. De Colorado heeft een robuuste ontwerp met metallic look en heeft desondanks een slanke vorm. Zijn gedetailleerde cartografie en hoog resolutie kleurenscherm geven u zowel op land als op zee een aangenaam gevoel tijdens het gebruik. Uw afgelegde routes en resultaten kunt u ook delen met anderen. De Colorado 300 maakt draadloos verbinding en wisselt gegevens uit met een ander

Meer dan een kaartlezer
Als u denkt dat de Colorado 300 u alleen de weg wijst dan zit u goed mis. Deze bezit ook over een barometrische hoogtemeter en een elektronisch kompas. Indien u beschikt over een Garmin hartslag of cadanssensor is deze ook op de Colorado 300 aan te sluiten. Ook haakt Garmin met dit toestel in op het almaar populairder wordende geocachen en is als eerste toestel geschikt voor de nieuwe variant wherigo. Met het geocache-profiel beschikt u over alle benodigde instrumenten voor het schatzoeken.

De Colorado 300 features wordt geleverd met een voorgeprogrammeerde wereldwijde basiskaart voorzien van hoogtecontouren met schaduw effecten die de aflezing van cartografie op het apparaat versterkt. Daarnaast wordt bij aanvullende cartografie die zogenaamde DEM data bevat de hoogteverschillen ook weergegeven in schaduwrelief. Het laden van alle aanvullende cartografie voor uw verschillende avonturen kan heel simpel via het SD slot of in het 384 MB groot interne geheugen. Garmin heeft een heel scala aan cartografie voor u beschikbaar zoals topografische kaarten voor fietsen en wandelen, waterkaarten voor gebruik van de Colorado op uw schip en wegenkaarten voor in de auto.

Koppel de Colorado 300 met een optionele cadans- en/ of hartslagsensor en u kunt het apparaat ook gebruik als hulp bij uw fitness belevingen.

De Garmin Colorado 300 is o.a te koop bij Waypoint & Futurumshop. Waarbij de service van Waypoint volgens ons vele malen beter is.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

23 maart 2008

#23-03-08 Waterfietsen in het NHD

Waterfietsen in het NHDHet NHD, mountainbiken en water zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar om met pasen even door de sneeuw & over het water te fietsen is wel heel bijzonder. In Bergen(kaart) was het vandaag mogelijk, kennelijk kon het nabij gelegen pompstation de overvloedige waterval van de afgelopen week niet wegwerken. Het gehele gebied rond de vennetjes leek verdacht veel op de Evergladesgroeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 maart 2008

#20-03-08 Garmin Ege 605

Garmin Edge 605Lang verwacht maar toch gekomen, de Garmin Edge 605. Een "trainings" GPS met daarop ook de mogelijkheid om, los te verkrijgen, Topo kaarten van de meeste europese landen in te zetten. Op deze manier kun je thuis gemakkelijk vantevoren je route uitstippelen en/of bestaande routes(tracks) van internet downloaden, alles helemaal legaal.

De Garmin Edge is nu leverbaar bij o.a. Waypoint voor 375 euro of bij de Futurumshop voor 348 euro, bij beide ook leverbaar als bundel met bijv. Topo NL of Topo BE. Ons advies in deze is; haal hem bij Waypoint, de service & het advies zijn daar van een dusdanig nivo dat het die 27 euro dubbel & dwars waard is.

Wij verwachten dat met de komst van deze kleine krachtpatser het GPS gebruik onder MTBers een enorme boost gaat krijgen

Met de introductie van de Edge 605 en 705 breidt Garmin zijn uiterst succesvolle Edge fietsnavigatie serie uit. De Edge 605 en705 voegen een aantal nuttige extra's toe aan deze serie ten opzichte van de reeds beschikbare Edge 205 en 305. Met de nieuwe modellen is het mogelijk optionele cartografie te gebruiken voor het berekenen van routes, te voorzien in apparaat-naar-apparaat communicatie voor het onderling delen van routes, trainingen, koersen, tracks en waypoints en voor de Edge 705 SRM compatibiliteit voor het uitlezen van atleetkracht data. De SRM techniek wordt veel gebruikt door echte professionals en stelt u in staat de direct op de pedalen uitgeoefende kracht te meten. Verder bieden de Edge 605 en 705 een verbeterde acculevensduur van 15 in plaats van 12 uur, een kleurenscherm in plaats van een monochroom scherm, via microSD uitbreidbaar geheugen voor het opslaan van cartografie en is het interne geheugen uitgebreid tot 495 MB.
De Edge serie is special ontworpen voor de racefietser waarbij mede is gelet op vorm en functionaliteit. Alle modellen zijn voorzien van een uiterst gevoelige GPS ontvanger die voldoet aan de eisen van gebruikers voor betrouwbare en nauwkeurige gegevens. Deze modellen zijn in staat onder veeleisende condities hun werk te doen, of dat is omgeven door hoge wolkenkrabbers of in een vallei onder een zwaar bladerdek. Alle modellen houden nauwkeurig temperatuur, snelheid, afstand en tijd bij, alsmede allerlei hieruit af te leiden randgegevens. De topmodellen Edge 305 en 705 kunnen daarnaast cadans, hartslag, verticaal profiel, mate van klimmen en stijgen en hoogte bepalen en opslaan.
De nieuwe Edge modellen beschikken over een kleurenscherm van 5.6 centimeter diagonaal voor gemakkelijke aflezing van de beschikbare data. De Edge 605 is met name bedoeld voor de recreatieve fietser en voorziet in route, cartografie en workout informatie. De Edge 705 is een uiterst geavanceerde fietstrainer en kan worden aangeschaft als Edge 705 HR (incl. hartslag sensor) en als Edge 705 Bundel (incl. hartslag- en cadanssensor). De cadanssensor is ook afzonderlijk te koop zodat gebruikers van de Edge 705HR in een later stadium alsnog beide functies kunnen gebruiken in hun training. De sensor gegevens worden met ANT technologie draadloos doorgegeven aan de Edge 705.
Garmin biedt u hierbij de online community Garmin Connect voor het delen en analyseren van de training data. Garmin Connect stelt u in staat alle gegevens en prestaties grafisch op uw scherm weer te geven. Alle informatie zoals snelheid, hartslag, cadans, hoogte en tempo, kan gelijktijdig of afzonderlijk in beeld worden gebracht. Daarnaast is het mogelijk routes en tracks in Google Earth te bekijken, zodat u vooraf een goed beeld heeft van de zwaarte van het uitgezette parcours of achteraf kunt nakijken waarom uw hartslag relatief hoog was op een bepaald punt in dat parcours.
           
Specificaties:

 • Uiterst gevoelige GPS ontvanger voor snelle acquisitie en verbeterde ontvangst onder dicht bladerdek en tussen hoge gebouwen
 • Ingebouwde GPS antenne
 • USB interface aansluiting voor vlotte data transfer naar de computer
 • Oplaadbare Li-Polymeer accu; batterijlevensduur tot 15 uur
 • Navigatie functionaliteit op basis van waypoints en autorouting via optionele City Navigator cartografie
 • Afmetingen: 5,14*1,09*2,54 cm (B*L*D)
 • Gewicht: 105 gram
 • USB interface aansluiting voor vlotte data transfer naar de computer
 • Scherm: 33*37 mm (B*H), 176 x 220 pixels, kleuren TFT scherm
 • 100 opgeslagen punten TBC
 • Track log: 13.000 punten TBC
 • Edge 705: Luchtdruk sensor voor hoogte profiel
 • Edge 705: Hartslag- en snelheid/cadans meet mogelijkheid met draadloze communicatie
 • Windows PC en MAC compatible
groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

14 maart 2008

#14-03-08 PWN sluit diverse paden

PWN sluit diverse paden

Tot onze grote verbazing heeft PWN een aantal hele mooie paden afgesloten voor fietsers. Het verharde pad naar de Papenberg(kaart) is onderaan voorzien van een nobike bordje.
Ook de zogenaamde Tankgracht(kaart) en het pad daarna, in het Bergense gedeelte, is afgesloten. Deze is aan beide kanten voorzien van een aantal gezonde gekapte  dennebomen. Het rare is dat dit pad al jaren gewoon als voetpad, en dus tot 10:30 ook als fietspad, op de PWN wandelkaart staat.Verder zijn er nog wat paden afgesloten maar deze werden nauwelijks door fietsers gebruikt omdat er mooiere alternatieven vlak naast lopen.
Uiteraard hebben we PWN gelijk om een reactie gevraagd;
de Papenberg is afgesloten omdat er sluippaadjes bleven ontstaan, volgens PWN werden deze paadjes vnl. door fietsers betreden, gezien de vele bandensporen. Ook de takken die PWN neerlegde om de paadjes af te sluiten werden weggehaald.
De situatie werd onhoudbaar volgens PWN en men zag geen andere oplossing dan het afsluiten van de Papenberg. Let wel: alleen voor fietsers.
NW9 heeft PWN laten weten het niet eens te zijn met deze beslissing en dat er legio andere, vriendelijkere oplossingen zijn die op meer begrip van de fietsers kunnen rekenen.

Waarom de Tankgracht afgesloten is kon men ons niet vertellen, de betreffende boswachter van dat gebied was niet aanwezig.
Binnenkort heeft PWN een intern overleg en krijgen we als het goed is te horen waarom de Tankgracht afgesloten is.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 maart 2008

#13-03-08 Kraamkamer De Kruisberg

Geboortegolf op komst bij schapenkudde De KruisbergNa zeezoogdieren nu wat aandacht voor de landzogers....ik denk dat binnenkort de Schotse hooglanders of de knollen ook wel weer langskomen.....
Deschapen die nog moeten bevallen staan op het rustigere, niet toegankelijke, deel van de weide. De verse moeders met de jongen staan aan de kant van het fietspad. Het is er een drukste van jewelste!

Heemskerk
Een geboortegolf is op handen bij boerderij De Kruisberg in de duinen bij Heemskerk. Er lopen 350 drachtige Scottish Blackface schapen. De teller stond gisteren op acht 'bevallingen'. Dus zijn er nog 342 te gaan.

'Bevallen' is natuurlijk een fout woord. Wie Hans Logchies van stichting Crosshill spreekt, eigenaar van de kudde, maakt met de woorden 'werpen' of 'aflammeren' goede sier. Dat is het vakjargon. Hoe dan ook, de kudde staat op springen. De eerste lammetjes lopen al rond, waaronder een drieling. De komende weken is het een drukte van belang.

,,Het is een hard ras. De meeste ooien en lammeren redden zichzelf goed. Een op de tien heeft hulp nodig'', vertelt Logchies die in deze kraamperiode assistentie heeft van twee stagiairs van het Clusius College in Alkmaar: Petra Valkering en Barry Does. Zij houden in het open veld een oogje in het zeil, voeren hooi bij en grijpen in als het lammeren niet wil vlotten

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 maart 2008

#12-03-08 Zeeleeuw met een leeg hoofd

Zeeleeuw met een leeg hoofd

In het Noordhollands dagblad van gisteren staat een groot artikel over MTB-trainingsgroep De Zeeleeuw. Een mooi artikel waarin de ware geest van het sporten in het algemeen, en mountainbiken in het bijzonder, naar voren komt; "je bent de gehele dag buiten en als je thuis komt is je hoofd leeg"
Zo is het!!!groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

4 maart 2008

#04-03-08 Veel duinafslag

Veel duinafslag

Bergen aan Zee-
De storm van het afgelopen weekeinde heeft tot behoorlijk wat overlast geleid op het strand van Bergen aan Zee. De zorgvuldig aangelegde strandopgang bij het Van der Wijckplein is weggespoeld.

Verderop zijn uit de duinenrij grote happen zand weggenomen. ,,Ik denk dat van de duinen wel twee tot drie meter is afgehaald'', zegt Wies Peters van Nijenhof van paviljoen Zuid. ,,Jammer, want vorige week was er net een nieuwe opgang geconstrueerd. Dat werk is voor niets geweest.''

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9