31 december 2010

#31-12-10 Duinen niet sneeuwvrij

Duinen nog niet sneeuwvrijWe worden deze dagen "overspoeld" met vragen hoe het parcours en de duinen erbij liggen op dit moment.

Ondanks dat het al goed dooit en de meeste sneeuw in de steden en dorpen is verdwenen zijn de duinen nog allerminst sneeuwvrij.
Met name de paden, waar de sneeuw flink aangetrapt en aangereden is, zijn nog voorzien van een redelijk dikke, gladde, slush puppy-achtige substantie.
Vanochtend op het bovenpad tussen 't Woud en de Zeeweg/Uilenvangersweg was het grootste gedeelte moeilijk begaanbaar en soms spiegelglad.
Het wildrooster nabij de Zeeweg/Uilenvangersweg is afgesloten door een slecht zichtbaar stukje gaas, waarschijnlijk omdat het stijf bevroren was en de beesten vrolijk de Zeeweg op konden wandelen....

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

30 december 2010

#30-12-10 Roet in de duinen

Roetdeeltjes in het duinHeemskerk
De milieudienst van staalbedrijf Tata Steel gaat met duinbeheerder PWN onderzoeken wat de herkomst is van zwarte roetdeeltjes die overal in het bos- en duingebied bij het industriecomplex zijn neergekomen en of deze schadelijk zijn. Lees hier verder.

Update 31-12-2010
De roetdeeltjes die deze week in de duinen bij Heemskerk zijn gevonden, bevatten geen gevaarlijke stoffen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

28 december 2010

#28-12-10 Wandelende duinen

Wandelende duinen
Wandelen is gezond voor de mens, dat weten we allemaal. Dat wandelen ook gezond is voor duinen weten minder mensen. Natuurbeheerders weten dit wel en doen er dan ook van alles aan om duinen aan het wandelen te krijgen. Maar hoe zit dat eigenlijk met die wandelende duinen?
Ongeveer 1000 tot 300 jaar geleden was het duinmassief veel meer in beweging dan nu. Er was alle ruimte voor verschillende stuifduinen die langzaam oostwaarts bewogen. Dit kon gebeuren omdat er niet of nauwelijks iets gedaan werd dit stuiven tegen te gaan.
Voor wandelende duinen zijn 2 belangrijke ingredienten nodig: wind en zand. Hier hebben we normaal gesproken genoeg van aan de kust. Het zand wordt dagelijks op het strand afgezet door het getij en stroming en vervolgens doet de wind de rest. Het zand wordt naar het oosten geblazen en al op het strand beginnen de eerste duinen zich te vormen. Primaire duintjes worden zij genoemd. Uiteindelijk wordt de eerste duinenrij gevormd genaamd de "zeeduin". Hier kon de wind volop zijn werk doen en werd in deze duinen bressen geslagen zodat ook meer oostwaarts nieuwe duinen gevormd konden worden. Bestaande duinen groeiden tot ongekende hoogtes zoals nu op veel plekken te zien is aan de oostkant van het duin. Door het stuiven ontstonden er niet alleen duinen, maar ook duinvalleien. Na het bereiken van het grondwater stopt het natuurlijke proces van zelf, nat zand stuift namelijk niet. Sinds tientallen jaren is de zeereep echter meer beheerd als een dijk, omdat hij werd gezien als belangrijkste zeewering. Daarmee is onze belangrijkste aanvoerroute van zand vanaf het strand, geblokkeerd.
Naast het strakke beheer van de zeeduinen zijn er nog meer menselijke invloeden die hebben geleid tot een beperking van het natuurlijke stuifproces. Rondom de dorpen was men het al snel zat om elke keer weer overstoven te worden door grote hoeveelheden zand. Hetzelfde gold voor de kleinschalige land en tuinbouw en dus besloot men om de stuivende duinen rondom de dorpen vast te leggen met helm, takken en ander materiaal. Later ging men ook verder duin inwaarts het zand vastleggen en werden bossen aangeplant. Daarnaast kregen de duinen, door de luchtvervuiling van de industrie, ook te maken met neerslag waar veel meer stikstof in zat (stikstofdepositie). Hierdoor komen er zoveel voedingstoffen in de bodem terecht dat grassen en struiken massaal oprukken, waardoor het duin dichtgroeit. Dit alles heeft tot gevolg dat het natuurlijke en waardevolle proces van verstuiving verloren is gegaan. Daarmee zijn ook veel planten en dieren die afhankelijk zijn van verstuiving verdwenen.
Wat doen wij er aan om dit te veranderen? Het actief in gang brengen van stuivende duinen is een van de mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn te zien in het Nationale park zuid Kennemerland en bij Bergen aan Zee. Ook het minder strak beheren van de zeereep is een middel. Gelukkig zijn er ook nog plekken waar de natuur het nog steeds zelf kan. Voorbeelden hiervan liggen ten noorden van Egmond aan Zee in de Wimmenummerduinen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 december 2010

#27-12-10 Verslag uitbuikrit

Verslag uitbuikritTweede kerstdag, de eerste NW9 uitbuikrit. Bij vertrek was de temperatuur nog onder het vriespunt maar deze liep, na komst van de zon, al snel op tot waardes waarbij bleek dat velen te warme gekleed waren. De meeste deelnemers waren verbaasd over de grote hoeveelheden sneeuw die nog steeds op de onverharde paden aanwezig waren. De sneeuw is een mooie graadmeter voor de drukte van bepaalde paden. De rustigere paden waren bijna niet te doen terwijl er op de drukkere paden vaak een spoor van 30cm breed goed te berijden was. De kunst was wel om precies in dat spoor te blijven, als je er naast zat resulteerde dat in een flinke slipper en/of valpartij.
Het doel was op de wat drukkere paden te blijven, dat dit niet altijd lukte bleek wel uit de vele keren dat er toch wat gelopen moest worden. Om 10:15 toch besloten om nog een buffelpad in te rijden, de warme choco smaakt immers lekkerder als je net hebt afgezien, waar een stuifduin iedereen van de fiets kreeg.
Bij de Kruisberg aangekomen stonden de vuurkorven en terrasverwarmers aan....met de bezweette kleding toch maar besloten om binnen te gaan zitten waar, de in kerstkledij gestoken, bediening ons zeer vriendelijk hielp!
Op de terugweg over de verharde paden(voor zover zichtbaar) zou een makkie moeten zijn....niets was minder waar, de van Oldenborghweg bestond uit 2 bandensporen van zo'n 20cm breed en op vele plekken stuifduinen...waarvan 1 stuifduin mij toch tegen de grond wist te werken......gelukkig val je zacht in sneeuw.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 december 2010

#27-12-10 Thuiszorg op de MTB

Thuiszorg op mountainbikes


Foto:Ronald Goedheer

Iedereen op de MTB tijdens de gladde dagen.....leuk bedacht door het managementteam maar volgens ons had de Viva beter kunnen investeren in een setje winterbanden voor de dames..........met de intredende dooi en zo af en toe ijzel ben je op een MTB zonder spatborden niet echt in het voordeel......

Bron: NHD

Beverwijk
Wijkverpleegkundigen van de Viva Zorggroep hebben tijdens de
kerstdagen hun clienten bezocht op mountainbikes. De Viva huurt de mountainbikes zolang er sneeuw ligt.
Lees hier meer.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

23 december 2010

#23-12-10 Schapen eten hooi

Schapen nemen flinke hap uit wintervoorraad hooi
Heemskerk
De schaapskudde in de Heemskerkse duinen heeft al een flinke hap genomen uit zijn wintervoorraad hooi.
Lees hier verder.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 december 2010

#20-12-10 1000 euro voor SBB

1000 euro voor SBBSchoorl
De initiatiefnemers en mede-organisator Duursportief hebben vrijdag 17 december de opbrengst van de Dag van de Duinen overhandigd aan Staatsbosbeheer. Het bedrag van 1000 euro zal besteed worden aan naamborden voor de paden in het Schoorlse duingebied. Daarmee wordt de veiligheid vergroot.

Projectleider David van der Welle van Duursportief (l) en initiatiefnemer Jacco van den Brink (r) bieden de opbrengst van de Dag van de Duinen aan aan Jeroen Pater van Staatsbosbeheer.

"Bij calamiteiten in dit gebied is het belangrijk dat bezoekers zo precies mogelijk kunnen aangeven waar de hulpdiensten moeten zijn. Het kan gaan om de branden die we in de afgelopen tijd hebben bestreden. Maar er zijn ook andere situaties waarin we snel moeten kunnen handelen. Door meer naamborden te plaatsen, maken we het de mensen die ons of anderen waarschuwen makkelijker om de juiste informatie te geven", aldus Pater tijdens een korte bijeenkomst in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

De Dag van de Duinen vond plaats op 28 augustus jl., precies een jaar na de eerste grote brand in het Schoorlse duingebied. De initiatiefnemers wilden de bezoekers en deelnemers op allerlei manieren laten genieten van de natuur en stil laten staan bij het weren van gevaar. Ongeveer 400 sporters hebben deelgenomen aan een trimloop, een mountainbike-wedstrijd of aan de wandeltochten. Ook was er veel muziek & een route langs vijf exposities in het centrum van Schoorl. Op het Klimduin werd een groot kunstwerk van Carlijn Mens onthuld. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Duursportief, een sportstimuleringsproject waarin een aantal verenigingen in de regio samenwerken, en een groot aantal sponsors uit Schoorl en omgeving.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

19 december 2010

#19-12-10 Ice Spiker review

Ice Spiker review part 2Vanochtend het NHD nabij Bergen onveilig gemaakt op de Ice Spikers, zoals gezegd is de grip enorm maar vandaag moet ik daar toch een kleine kanttekening bijzetten. Gisteren was het gewoonweg ploegen door asdiepe verse sneeuw rond Castricum en liep alles zwaar.
In Bergen is aanzienlijk minder sneeuw gevallen, ik schat nog niet de helft van wat er bij Egmond/Castricum ligt. Tevens was er inmiddels een goed aangereden spoor.
Over deze aangereden sneeuw loopt de Ice Spiker zwaar, erg zwaar vergeleken met bijv. een Racing Ralph. De grip is een stuk beter vergeleken met de RR maar of dit opweegt tegen de veel lagere rolweerstand van de RR betwijfel ik zeer.
Een ander puntje is "te goed geveegde straten", op zich rijden de Ice spikers ook daar prima, wat zwaar maar de band is uiteraard niet gemaakt voor de verharde paden. Nee, het is het geluid wat ze maken op de straat; schurend, grommend, het lijkt alsof je de wolfraamcarbide spijkers elke meter korter hoort worden. In theorie zijn de spijkers echter vele malen harder dan asfalt en klinkers dus zouden ze niet moeten slijten, theorie en praktijk verschillen dikwijls nogal van elkaar. De tijd zal het leren.

ps. wie was trouwens die "achteruitetende" biker nabij de trap.....ik kon nog net z'n maaginhoud ontwijken.......

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

18 december 2010

#18-12-10 Sneeuwploegen

SneeuwploegenVanochtend vol goede moed op een setje Schwalbe Ice Spiker PRO van Beukers naar Egmond binnen gereden. 

De Ice Spikers zijn uitgerust met 361 wolfraamcarbide spikes in een aluminium behuizing, alleen het eigenlijke spijkertje is van wolfraamcarbide. Dit komt erg ten gunste van het gewicht; 695 gram voor de 2.1 PRO versie, een Evolution line band die tubeless ready is. Er is ook een goedkopere draadversie van de Ice spiker, deze weegt net geen kilo(995 gram)Op de fietspaden en binnenwegen was alles prima te fietsen, zeker met de spijkerbanden. De grip op gladde plakken opgevroren sneeuw is ongelofelijk, je denkt niet dat je zo hard de bocht door kan zonder dat je voorwiel grip verliest....erg wennen!In het NHD aangekomen was alles opeens anders, 20-25cm verse sneeuw en op de meeste stukken zag je alleen sporen van hooglanders, konijnen en vossen. De spijkers hadden hier weinig nut, maar last heb je er ook niet van in de diepe sneeuw. De sneeuw was op sommige plekken zo vast en diep dat een sur place een eitje was. Fietsen viel tegen en het was echt ploegen, je benen stilhouden was geen optie want dan stond je stil, de snelheid lag laag maar dat kwam goed uit; de vergezichten waren namelijk prachtig en na iedere bocht waren de oh's en ah's niet van de lucht. Een clubje hooglanders sloeg ons gade vanuit de bossage met een blik van...."Die sporen echt niet"....De enige hardloopster die we tegenkwamen verklaarde ons ook voor gek terwijl wij zelf erg veel lol hadden.  Voordat we er echter erg in hadden was het helaas al 10:30h, tijd om de onverharde "paden" te verlaten, op naar de thee!

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

18 december 2010

#18-12-10 NW9 wenst je...

Noordwest 9 wenst je...groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

17 december 2010

#17-12-10 NW9 uitbuikrit 26-12

Zondagochtend tweede kerstdag; de NW9 Uitbuikrit!Een uitbuikrit!
Uitbuiken is een typisch Nederlands begrip, waarbij na een goede maaltijd een poosje rust genomen wordt om het eten te laten zakken. Anders bestaat de mogelijkheid van oprispend maagzuur.

Hoe kan je dat beter doen door een lekker stuk te fietsen?
Zondagochtend 26 december gaan we uitbuiken op de fiets in het NHD door een lekker stuk onverhard te touren.
Om 08:48 gaat de zon op en vanaf dan zijn we welkom, uiteraard wel met een toegangskaart.

Vertrek 08:45 vanaf de Parkeerplaats aan de Oude Schulpweg te Egmond Binnen.
Tot 10:30 rijden we onverhard in een lekker uitbuiktempo, daarna zoeken we het fietspad op richting Gasterij de Kruisberg.
Als we terugkomen op de parkeerplaats in Egmond-binnen zullen we ongeveer 50km weggetrapt hebben.
De route is een verrassing en hangt van de gids af...of een deel van 1 van onze GPS routes of een custom route van de gids........in ieder geval onverhard tussen Egmond en Wijk aan Zee.

WE ZOEKEN GIDSEN MET KENNIS VAN HET NHD TUSSEN EGMOND EN WIJK AAN ZEE, OF GIDSEN MET EEN GPS DIE HET LEUK VINDEN EEN GROEP FIETSERS OP SLEEPTOUW TE NEMEN IN HET SCHITTERENDE NHD.

Lijkt het je leuk om mee te rijden en/of te gidsen?(of wil je meer info over het gidsen?) Stuur ons dan een mail en geef aan met hoeveel personen je komt en of je wilt gidsen.

We maken er een gezellige ochtend van!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

17 december 2010

#17-12-10 Napoleonroute afgelast

Napoleonroute afgelastVan de website van de organisatie:
Helaas, maar de weersomstandigheden zijn zo slecht dat de ATB-veldtoertocht van zondag 19 december a.s. De Napoleon Route in Den Helder, niet daar kan gaan. Zeg het voort zeg het voort !


Slechte weersomstandigheden??? Voor een organisatie wellicht, maar voor "vrije rijders" prachtige en uitdagende omstandigheden!
Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om het Noord Hollands Duinreservaat te gaan verkennen, verdwalen is met deze weersomstandigheden onmogelijk......je pikt ergens een spoor op en volgt dit.......nu maar hopen dat je voorganger de weg een beetje kent.....
Ook is dit ook HET weer om Noordhollands mooiste nog eens dunnetjes over te doen met de GPS.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 december 2010

#13-12-10 Grote tafeleend verdwenen

Infiltratiegebied zonder trouwe grote tafeleendTsja, geef het beestje eens ongelijk...als er ieder jaar hordes vogelaars in camouflagekleding met grote verrekijkers naar je staan te loeren zou ik me ook niet op mijn gemak voelen en een rustiger plekje opzoeken..

Enig speurwerk van onze kant leverde dit bericht op.....mirakel opgelost.

Castricum
De grote tafeleend die vele winters achtereen het infiltratiegebied in de duinen bij Castricum bezocht, is dit jaar niet aangetroffen. De kans is groot dat de zeldzame dwaalgast met zijn roodbruine kop dood is.
Lees hier verder.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

10 december 2010

#10-12-10 Toch drijfzand @ Egmond

Rijkswaterstaat geeft toe: drijfzand door werkzaamheden op strandWe maakten er al eerder melding van op NW9. Rijskwaterstaat heeft onderzoek gepleegd en de oorzaak is nu duidelijk.
Er staan nu borden, maar het blijft oppassen geblazen...ook op de fiets.

Bron: NHD

Egmond -
Het drijfzand op het strand van Egmond is veroorzaakt door werkzaamheden. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Rijkswaterstaat.
Lees hier verder.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

8 december 2010

#08-12-10 Vittorio doet ook MTB

Vittorio doet ook MTBVittorio uit Heerhugowaard kent iedereen vnl. van de handgemaakt fietsen; vakantiefietsen, tandems, racefietsen, baanfietsen en sinds kort ook mountainbikes.....weliswaar niet handgemaakt maar van de merken; Sensa, Merida en Centurion.

Een bezoek aan de winkel is nu nog meer de moeite waard want naast de nieuwe mountainbikes heeft Vittorio een uitgebreidde kledingcollectie met MTB merken als Gore bike wear, Vaude, Gonso, Loffler en X-bionic.
Ook is de firma Waypoint, die van de GPS units, gevestigd in het pand van Vittorio....1001 redenen om eens de fiets te pakken en richting Heerhugowaard te rijden.

Zaterdag 11 december is er een grote fietsvakantiemarkt bij Vittorio waarbij je de hele dag kunt genieten van 10% op het winkelassortiment.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

6 december 2010

#06-12-10 West Coast Challenge

West Coast ChallengeOp zaterdag 11 december 2010 gaat de 2e KNRM West Coast Challenge van start, een unieke run-bike-run van Den Helder naar Hoek van Holland (135 km) over het strand langs de kust van Nederland. Het doel van de West Coast Challenge is om met zoveel mogelijk duo-teams een run-bike-run van Den Helder naar Hoek van Holland te volbrengen om fondsen te werven voor de KNRM opdat zij haar werk en de veiligheid van al haar vrijwilligers kan blijven garanderen. 
De koppels die meedoen doen dat met 1 mountainbike en wisselen samen het fietsen en lopen af.

Het evenement loopt langs 12 reddingstations van de KNRM. Tijdens de race zorgen de Kust Hulpverlenings Voertuigen(KHV) van de KNRM voor support. 
Doel van de challenge is om fondsen werven voor de KNRM opdat zij haar werk en de veiligheid van al haar vrijwilligers kan blijven garanderen. 

De inschrijving is inmiddels gesloten. Vorig jaar passeerden het eerste team na 11 uur de streep.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

6 december 2010

#06-12-10 SBB verwijdert wandelroutes

SBB verwijdert wandelroutesEn er komen nieuwe MTB routes voor in de plaats.......helaas een utopie!

Van de boswachter:

Komende weken gaat Staatsbosbeheer de paaltjes van de oude wandelroutes in de Schoorlse Duinen weghalen. Met de komst van het nieuwe wandelnetwerk zijn ze overbodig geworden.

Oude wandelroutes
Wie regelmatig in de Schoorlse duinen komt kent ze wel de kleine zwarte kunststof paaltjes, met witte, rode, blauwe en gele driehoekjes. Vele jaren hebben ze dienst gedaan om wandelaars de juiste richting op te sturen. De Berenkuilwandeling, Groeterwandeling, en de Viertrappenwandeling zijn voorbeelden van veel gelopen routes. Wie 1 van deze routes liep kwam langs de mooiste plekjes van de Schoorlse Duinen. Ze maken nu plaats voor het nieuwe wandelnetwerk.

Wandelnetwerk
Afgelopen voorjaar is gestart met het aanleggen van het nieuwe wandelnetwerk. Alle palen zijn geplaatst en kinderziektes zijn eruit gehaald. De oude en nieuwe routes bestaan nu een paar maanden naast elkaar. Voor sommige mensen is het onduidelijk, twee routes naast elkaar, dus is het tijd dat de oude routepalen eruit gaan. Het nieuwe wandelnetwerk biedt meer wandelmogelijkheden voor de recreant. Het werkt op ongeveer dezelfde manier als het fietsknooppunten systeem. Door bij de keuzepunten in dit wandelnetwerk over te stappen op andere routes, kan je verschillende routes combineren en eindeloos varieren. Staatsbosbeheer sluit met dit wandelnetwerk aan op het toekomstige wandelnetwerk in de gemeente Bergen.

Nieuw bezoekerscentrum
Spil in het wandelnetwerk is het nieuwe bezoekerscentrum Schoorlse Duinen. Het is het startpunt van alle wandelroutes. Hier is ook de nieuwe Falkplankaart te koop waarop alle routes staan aangegeven. Medewerkers van het bezoekerscentrum staan voor de wandelaars klaar om tips te geven over bezienswaardigheden in de Schoorlse duinen of stellen een op maat gemaakte route samen met behulp van de keuzepunten.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

6 december 2010

#06-12-10 Lyme bij PWN

Lyme-besmettingen bij PWNBron: PWN

Egmond-
Van de tien vrijwilligers voor Waterleidingbedrijf PWN uit een team uit Egmond zijn er momenteel zes besmet met lyme. Vijf daarvan hebben een oude besmetting. Opmerkelijk, omdat er van vorig jaar totaal maar twaalf gevallen bekend zijn onder vrijwilligers en personeel van het waterleidingbedrijf.

Sinds vorig jaar kunnen vrijwilligers en werknemers bij PWN een vrijwillige bloedtest krijgen, waar ze worden getest of ze de borrelia bacterie met zich meedragen, de veroorzaker van de ziekte van Lyme. "Mensen werken bij ons midden in het duin, ze gaan van de gebaande paden af door het struikgewas, juist waar de teken zitten", zegt Marianne Snabilie, coordinator onderhoud natuur en recreatie. "Daarom hebben ze meer kans om besmet te worden. Daarbij is er een hoger percentage besmette teken."

Negen van de twaalf besmette vrijwilligers en werknemers zijn uiteindelijk via de bedrijfsarts doorgestuurd naar de huisarts, voor een antibiotica behandeling. In drie gevallen ging het om oude besmettingen. Die hebben geen behandeling nodig omdat het een besmetting is die al een keer eerder is aangepakt.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

3 december 2010

#03-12-10 Toertocht 05-12 afgelast

Toertocht 05-12 afgelastDe toertocht "Schoorlse Duinen" van as zondag met vertrek vanaf het Sportpaleis in Alkmaaris afgelast. Een echte reden word niet gegeven op de website van de organisatie maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met de winterse omstandigheden.
We hopen niet dat dit structureel word....anders voelen we ons weer genoodzaakt om iets als Noordhollands mooiste te organiseren....

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 december 2010

#02-12-10 EDIT: reddingsdeken

EDIT: reddingsdekenIn de nieuwsbrief stond de zeer voordelige NW9 tip; een reddingsdeken, zo'n goud- & zilverkleurig stuk aluminiumfolie, bij de Action voor 62 eurocent. Zoals zo vaak blijkt goedkoop ook hier duurkoop.
Het folie van de Action deken is alleen zilverkleurig en helpt dus alleen tegen oververhitting en niet tegen onderkoeling, daar heb je namelijk goudkleurig voor nodig. Alleen zilverkleurig heb je in de winter niets aan, de duurdere dekens zijn vaak 2-kleurig; goud en zilver. Daar heb je dus altijd wat aan.
Neemt niet weg dat de
reddingsdeken van Bever zwerfsport natuurlijk met 4,5 euro ook een koopje is als er iemand ligt te blauwbekken bij deze arctische omstandigheden.
Leuk kado voor in je eigen fietsschoen.

De zilveren kant naar binnen helpt tegen onderkoeling en andere koudeletsels door tot 80% van de lichaamswarmte te reflecteren; ideaal bij verkeers-, watersport- en wintersportongevallen. De gouden kant naar binnen helpt tegen extreme hittestraling, oververhitting en andere warmteletsels door zo veel mogelijk lichaamswarmte af te voeren. De reddingsdeken werkt als hitteschild dat zonnestralen en -warmte terugkaatst. Let op! Bij brandwonden en tijdens onweer mag u de reddingsdeken niet gebruiken.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 december 2010

#02-12-10 Nieuwsbrief #22 verstuurd

Nieuwsbrief #22 verstuurdvandaag is NW9 nieuwsbrief #22 verstuurd.
Daarin:

# Op bezoek bij SBB
# Einde werkzaamheden in het NHD Bergen
# MTB excursie met de boswachter
# PWN scherpt de fietsmaatregel binnenkort aan
# Toprenners tijdens EPE
# Supersunday op Texel
# Schoorl populairder dan ooit
# Noordwest 9 tip

Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur ons een mail met als onderwerp "nieuwsbrief".

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 december 2010

#02-12-10 Supersunday op Texel

Supersunday op TexelDe ultieme MTB-uitdaging vind je op Texel: de SuperSunday, een marathontocht van 100 kilometer over Texel. Dwars door boerenland, bos- en duingebied, spannende paadjes en over het uitgerekte Noordzeestrand. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op zondag 13 februari 2011. De start is om 8.00 uur vanaf het gemeentehuis in Den Burg.

De populariteit van dit Texelse evenement groeit. De diversiteit in het parcours, de mogelijkheid om ook een kortere afstand te rijden en de gezellige sfeer hebben een grote aantrekkingskracht op veel mountainbikers. De opzet is uniek: de tocht wordt niet vooraf uitgepeild, maar voorgereden door leden van Wielersport Texel. De deelnemers worden op niveau ingedeeld in groepen van maximaal 20 personen. Twee ervaren mountainbikers begeleiden iedere groep. Onderweg zijn drie stops ingepland, waar de fietsers worden voorzien van koffie, broodjes en soep.

Deelnemers van de vaste wal moeten er rekening mee houden dat zij zaterdag 12 februari al naar Texel moeten komen: de eerste boot in het winterseizoen op zondagochtend vertrekt pas om 08.30 uur naar Texel. De nabij de start gelegen Texelse Stayokay heeft interessante arrangementen. Uiteraard zijn er ook diverse hotels met overnachtingsmogelijkheden.

www.supersunday.infoDe inschrijving start op 1 december 2010 en sluit op 26 januari 2011. De kosten bedragen Euro 20,- p.p. (leden van Wielersport Texel krijgen Euro 5,- korting). Download het inschrijfformulier en mail het volledig ingevulde formulier naar bets@texels.nl . Verzenden via de post kan ook: Bets Fietsen o.v.v. SuperSunday 2011, Heemskerckstraat 10, 1792 AB in Oudeschild.  Het inschrijfgeld van Euro 20,- kan worden overgemaakt op banknummer 3625.34.233 t.n.v. Wielervereniging Texel onder vermelding van Super Sunday aangevuld met je naam. Betalingen dienen binnen veertien dagen na inschrijving binnen te zijn, anders vervalt het recht op deelname.

Let op! Door het unieke karakter van de Texelse SuperSunday kunnen maximaal 300 deelnemers worden ingeschreven. Zorg dat je erbij bent!

Meer vragen? Bel voor informatie met John Betsema, tel. 06-38222257.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9