29 oktober 2010

#29-10-10 Excursie door het NHD

Excursie door het NHDNW9 organiseert ism onze columniste een excursie op de MTB door het NHD.

Een gratis MTB excursie met de boswachter op zaterdagochtend 6 november, om 08:30 verzamelen bij Duinvermaak.
Onze columniste Natasja zal honderduit vertellen over haar werkomgeving en van alles laten zien over alles wat groeit, bloeit en leeft of inmiddels al is overleden. Dit alles terwijl we heerlijk fietsen door het NHD.
Trek wel een laagje extra aan, we zullen geregeld stilstaan voor wat uitleg  schat ik zo in.

Uiteraard kun je al je vragen op Natasja afvuren over bloemetjes, beestjes en natuurbeheer en kan je checken hoe hard ze nou fietst....altijd handig als je onder een bon wilt uitkomen.....-;)(geintje, want dat doen we natuurlijk niet!)

Het deelnemersaantal is beperkt dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Meld je aan door een mail te sturen met daarin je naam en mobiele nummer.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

29 oktober 2010

#29-10-10 Bikehotel in de Dolomieten

Bikehotel in de DolomietenBij NW9 worden we overspoeld met persberichten over van alles en nog wat. Meestal is het een kwestie van copy-paste en klaar.
Onderstaande website heb ik echter met veel plezier bekeken, het gebied kent iedere MTBer natuurlijk, de Dolomieten zijn een waar MTB mekka en ook op de reesert kan je er prima uit de voeten.

Wij zullen ons eerst voorstellen, wij zijn een jong enthousiast Nederlands stel, en hebben al
10 jaar ervaring in  het hotelwezen/toerisme en voornamelijk in de bergen. De afgelopen vier jaar in de Italiaanse Dolomieten. Sinds onze eerste seizoen in de Dolomieten waren wij al verkocht, we wisten dat we hier wilden blijven.
 Nu hebben we een hotel gevonden die wij per ingang van 1 december over zullen nemen.
 
Hotel Lory ligt in het pittoresk dorpje Molveno en heeft een adembenemend uitzicht over het meer.  

Verdere informatie :
 -Ruim opgezet en gerenoveerd in het jaar 2000
-23 ruime twee persoonskamers, allen met eigen badkamer
-Apart bar gedeelte en apart eet gedeelte
-Nederlands sprekend personeel
-Volledig afgestemd op de behoeften van de sportieveling m.b.t. de maaltijden, uitgebreid ontbijt buffet en de mogelijkheid tot een pasta maaltijd bij terugkomst van een tocht.
Ook beschikt Hotel Lory over alle aspecten die nodig zijn voor een  groepsaccommodatie, daarnaast zijn wij uitermate flexibel wanneer u als (grote) groep wensen heeft. 
        
Zoals u wellicht al weet leent de Brenta Dolomieten zich uitermate geschikt voor mountainbike tourtochten.  Hierbij een link waar nog gedetaileerde informatie op staat over MTB routes e.d.: www.dolomitibrentabike.it

Uiteraard heeft NW9 de website uitvoerig bekeken. Ziet er allemaal verzorgd uit en ook de prijzen voor halfpension zijn redelijk(tussen de 45 & 59 euro p.p.p.n)
De website beschikt over een speciale MTB pagina, die nog wel wat karig is qua informatie, maar daar komt binnenkort ongetwijfeld verandering in. GPS routes zijn ook in de maak!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

29 oktober 2010

#29-10-10 Duursportief trainingen

Duursportief trainingenTrainingen zijn HOT & dikwijls is het slalommenin het NHD om de vele trainingsgroepen, de keuze is reuze maar het belangrijkste is dat we lekker sportief bezig zijn in de natuur!
Poets je rijtechniek wat op met een clinic, zo voorkom je blessures en nare valpartijen.

Op zondag 14 november start de nieuwe cyclus van mountainbike techniektrainingen. Duursportief verzorgt in samenwerking met Le Champion en de Bike Academie trainingen in het bos- en duingebied van Schoorl.

Tijdens zes trainingen krijg je les van een zeer ervaren trainer en leer je alles over je rijtechniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het remmen, schakelen en klimmen. Het is dus geen conditietraining! De lessen zijn gericht op minder ervaren mountainbikers. Je dient zelf te zorgen voor een veilige mountainbike en helm.

Als leuke extra's hebben we dit keer een sleutelavond, waardoor je voortaan zelf jouw fiets kan reparen en een uitleg over het gebruik van een GPS ontvanger, zodat je de laatste les de route via de GPS ontvanger kan rijden.

De trainingen vinden plaats op 14, 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december. De lessen starten om 09:00 en duren tot 10:30uur. We verzamelen bij duinmanege Poelenburgh.

De kosten voor zes trainingen plus de extra's zijn 75 euro. Opgeven kan tot 12 november 2010 op www.duursportief.nl Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met projectleider David van der Welle, 06-50885730 of info@duursportief.nl

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

29 oktober 2010

#29-10-10 Rabotop Twiske

Rabotop Twiske 14 novemberNa 2 succevolle edities is het dit jaar tijd voor de derde editie van de RABOtop wedstrijd op het technische parcours van het Twiske.

De Rabotop Noord Holland is een reeks van wedstrijden voor de mountainbike en cyclocrosser door heel Noord Holland. Vorig jaar werd voor het eerst ook een wedstrijd in de regio Zaanstreek/Waterland georganiseerd, namelijk in recreatiegebied het Twiske. Tijdens deze wedstrijd was de snelste man in de topklasse de Enkhuizenaar Tino Haakman.
Dit jaar wordt de wedstrijd in het Twiske opnieuw gehouden en wel op zondag 14 november. De wedstrijd wordt verreden op en rond een voormalig zanddepot, in de volksmond beter bekend als de zanddijk. De zandgrond maakt het mogelijk om ook na zware regenval een goed berijdbaar wedstrijdparkoers uit te zetten.
Als basis voor het wedstrijdparkoers dient een van de twee vaste mountainbikeroutes die in 2009 in het Twiske zijn aangelegd. De aanleg van deze routes is een particulier initiatief en volledig gefinancierd met donaties, sponsoring en subsidie van enkele gemeenten. Ook het onderhoud wordt in eigen beheer uitgevoerd, de opbrengst van de wedstrijd komt dan ook geheel ten goede aan dit onderhoud.
Het wedstrijdparkoers voor 2010 wordt zwaar, vooral door de mix van snelle stukken, veel kort klimwerk en enkele verrassende technische passages. De technische passages maken overigens deel uit van de vaste route en zijn zodoende het gehele jaar te oefenen. Een Rabotop-dag kent 4 wedstrijden:
09:45 start jeugd tot 10 jr
10:15 start drie klassen nl. jeugd 11-12 jr, jeugd 13-14 jr en de dames
11:30 start topklasse & junioren
13:00 start funklasse.

Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging of een licentie te hebben om aan de Rabotop mee te kunnen doen. Meer info, o.a. over inschrijfkosten en prijzengeld, vind je op:
www.mtb-twiske.nl
www.rabotopnh.nl

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

25 oktober 2010

#25-10-10 Racefiets wint terrein

Racefiets wint terreinLeuke woordspeling........de MTB is toch juist voor in het terrein?

Dit jaar zijn in ons land meer racefietsen verkocht dan vorig jaar, maar de verkoop van mountainbikes viel terug. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoekbureau GfK in opdracht van brancheorganisatie Bovag.
Lees hier verder.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

23 oktober 2010

#23-10-10 Einde werkzaamheden

Einde werkzaamheden NHD BergenHet lijkt erop dat een einde gekomen is aan de werkzaamheden op en rond de bunkerklim. De paden zijn zo goed als gevlakt, er staat weer een hek bovenop de bunkerklim richting SBB en het zanddepot is zo goed als leeg. Het enig wat nu nog rest zijn de rijplaten, waar ik vanochtend PVD een snakebite op reed, en natuurlijk alle kapot gereden en breed gekapte paden, omgehakte bomen en verzande stukken bos en heide.
En waarvoor??? Voor een natuurproject waar een hek omheen staat met een bordje "verboden te betreden".........
Probeer het maar niet te begrijpen.....

De charme van het gebied rond de bunkerklim is voor mij verdwenen, ik hoop dat de natuur zich snel hersteld van dit geweld en de rust maar snel mag wederkeren.

Afgelopen week kwam ik de schaapskudde tegen, heerlijk grazend van het gras en de heide. Ondanks dat ze eigenlijk niet thuis horen in de duinen blijft het wel een prachtige gezicht. Na een kwartiertje van de grazers te hebben genoten vervolgde ik mijn weg en reed een boswachter in zijn pick-up 4x4 achterop, triomfantelijk op zijn klokkie wijzend.....aangezien ik al jaren zonder teller, Polar of andere instrumenten rij die de tijd zouden kunnen aangeven had ik geen idee van de tijd.....
De boswachter was er echter 1 van het vriendelijke soort en ondanks dat het al 10:55 was maakten we er een grappige conversatie van en mocht ik zonder geel papiertje en 60 euro lichter mijn weg vervolgen...........zo kan het dus ook.

O ja, ik zag dat naast Gerrie Knetemann ook Frans van Dusschoten(v/h woonachtig in Castricum) zijn eigen herdenkingsplek heeft gekregen. 5 jaar na zijn overlijden word hij herdacht in het NHD, net voor de zanderige afdaling naar het voetspoor wat uitkomt onderaan de bunkerklim, dmv een bank met plaquette.

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

19 oktober 2010

#19-10-10 Column: Herfst(licht)

Column Herfst(licht)De zon, de natuur en het magisch licht in deze tijd van het jaar inspireerde onze columniste tot een mooi column, Herfst(licht)!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

8 oktober 2010

#08-10-10 Gladiatoren in de ring

Gladiatoren in de ring

Een erg leuk filmpje!
Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

5 oktober 2010

#05-10-10 Verdwenen & gevonden

Verdwenen paddenstoel ontdektHet zal wel druk worden in de bossen rond Schoorl.........op zoek naar de Boletus edulis.

Schoorl-
Recent is bij Schoorl het sinds 1971 uitgestorven Denne-eekhoorntjesbrood  gevonden. Door mycologen is jaren vergeefs naar deze paddenstoel gezocht op de stuifzanden in het binnenland, waar ze ook het laatst gezien is.
Lees hier verder.


groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9