30 juli 2010

#30-07-10 Inschrijving EPE open

Zondag 1 augustus opent de inschrijving voor EPE
Na de domper van afgelopen jaar probeert Le Champion het dit jaar nog een keer. Ik geloof dat gedupeerden van vorig jaar recht hebben op 25% korting op het inschrijfgeld, 1 gratis buskaartje en een gratis huurchip.
Wij fietsen EPE altijd lekker in de zomer, zonnetje erbij, schaars geklede dames en heren(voor iedere wat wils) die je aanmoedigen is toch leuker!
En natuurlijk op zondag 26 september op de drafbaan te Alkmaar tijdens Drafbike 2010.

Op zaterdag 8 januari en zondag 9 januari 2011 staat Egmond aan Zee weer in het teken van de MTBers en hardlopers. Op zaterdag wordt de MTB Strandrace Egmond-Pier-Egmond gehouden. Op zondag komen duizenden lopers in actie voor hun PWN Egmond Halve Marathon. De inschrijving voor beide evenementen gaat zondag 1 augustus van start.
 
De winterklassiekers zijn erg populair en gebonden aan een deelnemerslimiet. Zo kunnen er op zaterdag tijdens de strandrace, naar de pier van Wijk aan Zee en terug, 3.500 mountainbikers meedoen. Varierend van absolute toppers tot goed getrainde recreanten en businessteams schrijft men zich in. Op zondag kunnen er 10.000 lopers aan de start staan van de 21,1 km die de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat voert. Voor de lopers die minder kilometers in de benen hebben, staat er een kwart marathon op het programma, waarvoor maximaal 2.500 startbewijzen beschikbaar zijn. Ook zij lopen over het strand en door de duinen en maken zodoende de sfeer en zwaarte van dit evenement goed mee.
Vanwege de afgelasting van deze beide evenementen in 2010 verwacht organisator, Stichting Sportevenementen Le Champion, een snelle toestroom van inschrijvingen. De fietsers en lopers willen niet nogmaals misgrijpen en zullen er alles aan doen de komende edities wel mee te maken.
 
Steeds populairder wordt het deelnemen op beide dagen. Zaterdag 36 km fietsen en zondag 21,1 km hardlopen. Al jaren worden deze gegevens opgeslagen in het zogenaamde Combiklassement. Zie de websites voor meer informatie hierover.
 
Voor inschrijven en meer informatie:
www.egmondpieregmond.nl
www.pwnegmondhalvemarathon.nl

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

28 juli 2010

#27-07-10 Clinic Steven Rooks

Steven Rooks en Tom Wiggers steunen Dag van de Duinen


 
Schoorl-
Oud-wielrenner Steven Rooks en atleet Tom Wiggers steunen het initiatief voor de Dag van de Duinen. Ze gaan op woensdag 4 augustus op pad met deelnemers en andere belangstellenden om het parcours van de mountainbike-tijdrit en het loopevenement van dit evenement alvast te verkennen.
 
Rooks was professional van 1982 tot 1995. Hij brak door toen hij in 1983 de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef en behaalde in 1988 zijn grootse wielersucces door tweede te worden in de Tour de France. Ook won hij in dat jaar de roemruchte etappe naar Alpe d'Huez en was hij de trotse drager van de bolletjestrui.
Natuurlijk heeft Rooks veel meer wielersuccessen gehad. Minder bekend is echter dat hij ook een groot liefhebber van het mountainbiken is. Hij kent het parcours in de Schoorlse duinen goed en zal de deelnemers van de nodige tips kunnen voorzien.
Ook voor Tom Wiggers kent het duingebied in Schoorl weinig geheimen. De Alkmaarder is lid van het Noord-Hollandse Team Distance Runners, dat er vrijwel dagelijks traint. Wiggers is onder meer een succesvol crosser en de aangewezen persoon om lopers voor te bereiden op de lastige klimmetjes en andere avontuurlijke elementen in het parcours van de Dag van de Duinen tegen zal komen.
 
De clinics in Schoorl beginnen om 19:30 uur. Zowel ervaren als beginnende mountainbikers en lopers kunnen meedoen. Deelname is gratis. Het vertrek is bij Honky Tonk aan de voet van het bekende klimduin. Na afloop is er daar alle gelegenheid om Rooks en Wiggers de nodige vragen te stellen.
Ter plekke kan ieder zich ook aanmelden voor de mountainbike-tijdrit, het loopevenement of de wandeltochten op de Dag van de Duinen. Het aantal deelnemers is maximaal duizend.
 
Deze Dag van de Duinen zelf vindt plaats op 28 augustus in Schoorl. Onder het motto "Sport en cultuur voor de Schoorlse natuur" vinden dan sportieve en culturele activiteiten plaats. De opbrengst is bestemd voor het herstel van het duingebied na de grote branden in de afgelopen tijd.
 
Meer informatie is te vinden op www.dagvandeduinen.nl. Ook daar is inschrijving voor 1 van de onderdelen mogelijk.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

28 juli 2010

#28-07-10 Dag van de duinen

Dag van de duinen 28 augustus 2010Op 28 augustus is de eerste Dag van de Duinen. Dit evenement bestaat uit 3 activiteiten; hardlopen, wandelen en mountainbiken. De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan het herstel van de Schoorlse Duinen. De gekozen datum is precies 1 jaar na de eerste grote bosbrand in het natuurgebied van Staatsbosbeheer in Schoorl.

Programma Dag van de Duinen

Alle activiteiten vinden plaats op zaterdag 28 augustus en starten vanaf het plein onder aan het klimduin in het centrum van Schoorl.

Vanaf 12 uur - Kunstroute door Schoorl
Op een aantal locaties exposeren kunstenaars uit de regio, deels met werk dat rechtstreeks is geinspireerd door de recente gebeurtenissen. Een deel van het werk is te koop, waarbij de opbrengst bestemd is voor het herstel van het duingebied.

Vanaf 15.30 uur - Wandelen op nieuwe paden
Deelnemers kunnen kiezen uit een gezinstocht van ongeveer 7,5 km en een sportieve tocht van 15km, die ook geschikt is voor nordic walkers. Bij de routes zal gebruik worden gemaakt van de nieuwe bewegwijzering in het duingebied en GPS-apparatuur is te gebruiken. Maximum aantal deelnemers 400.

16.00 tot 21.00 uur - Muziek op het plein
Gedurende het hele evenement is er live muziek op een podium aan de voet van het Klimduin.

17.00 uur - Tijdrit op mountainbikeparcours
Voor het eerst vindt er een tijdrit plaats op het mooiste parcours van Nederland, met een lengte van ongeveer 15 km. Start vanaf het Klimduin en de finish ligt boven op de Nok. Maximum aantal deelnemers 100.

18.00 uur - Avontuurlijk loopevenement
Een loop van ruim 10km door het duingebied, met een reeks avontuurlijke elementen. Kortom: geen parcours voor een p.r. maar een mooie uitdaging om je te meten met anderen. Of een pittige laatste test voor de Damloop. Maximum aantal deelnemers 500.

Wijzigingen voorbehouden!
Kijk voor de laatste informatie en inschrijving op www.dagvandeduinen.nl.

Let op: De voorinschrijving sluit op 18 augustus of eerder als de limiet van het aantal deelnemers bereikt is.

Na-inschrijving (mits er startbewijzen over zijn) op 28 augustus vanaf 16.00 uur op het terras van restaurant Het Klimduin.

Deelnemerspakket, bestaande uit startbewijs, recht op deelname voorbereidende activiteiten (zie de website), kortingsbonnen en een fraaie herinnering:
- Mountainbike-tijdrit en loop-evenement: 15 euro.
- Wandeltochten 7,50 euro(kinderen t/m 12 jaar gratis).

De opbrengst is bestemd voor het herstel van de duinen!

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 juli 2010

#27-07-10 Vrijwilligers gezocht

Vrijwiligers Schoorlse duinen gezochtWil je surveilleren in de duinen en wellicht de pyromaan op heterdaad betrappen??? Of gewoon lekker klussen in de natuur???

Bron: Staatbosbeheer.nl

Heb je tijd over? Wil je wat leren over de prachtige natuur van de Schoorlse Duinen en dat met andere delen? Samen met anderen werken in een bezoekerscentrum dat bruist van de activiteiten? Of wil je je handen uit de mouwen steken in de natuur? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.

Op 3 juli is bezoekerscentrum Schoorlse Duinen opengegaan. Staatsbosbeheer is daarom actief op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden in het bezoekerscentrum en de Schoorlse Duinen? Ga dan snel naar het bezoekerscentrum aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl en schrijf je in. Daar ligt ook een informatiepakket voor je klaar. Op maandag 13 september vanaf 19.30 uur is er een inloopavond over vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer.

Onmisbaar
Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de Schoorlse Duinen. Zij kunnen helpen om ons nieuwe bezoekerscentrum laten bruisen van activiteiten. Of meehelpen de kwetsbare duinheides in stand te houden.
De Schoorlse Duinen zijn de hoogste duinen van Nederland en horen tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. Ieder jaar brengen tussen de 3 en 4 miljoen mensen een bezoek aan dit prachtige natuurgebied. Het nieuwe bezoekerscentrum Schoorlse Duinen is de poort naar duinen, waar voor bezoekers alle informatie over de Schoorlse Duinen te vinden is.

Wie zoeken wij?
Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers die samen met het vaste personeel van Staatsbosbeheer activiteiten van het bezoekerscentrum ondersteunen of in de Schoorlse Duinen willen werken. Zij kunnen bijvoorbeel een excursie geven, bezoekers informeren, de paddenstoelentafel verzorgen, het speelbos controleren en onderhouden, wandelpaden opknappen, heide zuiveren van opslag en nog veel meer. Ook zoeken we vrijwilligers die het team van surveillanten willen versterken of ondersteunen.

Wat bieden wij?
Wij werken vrijwilligers goed in. We geven trainingen, workshops en organiseren informatieavonden. Vrijwilligers krijgen vrijwilligerskleding. Daarnaast sluiten we een overeenkomst af waarin we de aard van de taken vastleggen. De vrijwilliger is tijdens de activiteiten verzekerd en ontvangt een onkostenvergoeding.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 juli 2010

#27-07-10 Nog een keer....

Nog een keer....Je hebt potverdomme het ene artikel nog niet gepost of de volgende brand is alweer aangestoken, nu in Egmond Binnen.


Bergen-
Voor de derde dag op rij is dinsdagmiddag in het duingebied rond Bergen brand uitgebroken.
Lees hier verder.

Bekijk ook de video op RTVNH.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 juli 2010

#27-07-10 Weer brand + signalement

Weer brand + signalementVoor het eerst heeft de pyromaan toegeslagen ten zuiden van de Zeeweg naar Bergen aan Zee, gelukkig viel het allemaal mee maar het word nu wel tijd dat deze persoon een andere hobby gaat zoeken...iedereen is hem/haar nu wel spuugzat.

Bron: NHD

Bergen-
Aan de Verbrande Panweg in Bergen is maandag tegen de avond een stuk bos van 2500 vierkante meter verbrand. De brandweer en een helikopter waren zeer snel ter plaatse, zodat erger kon worden voorkomen. Oorzaak: wederom officieel onbekend.

Kijk, je hoeft natuurlijk niet aan stront te ruiken om te weten dat het stinkt; oorzaak officieel onbekend.....aangestoken dus.

Tevens zijn er 2 signalementen van 2 mannen die mogelijk iets met de branden te maken hebben. 1 op de brommer, de ander op een MTB...........het zal toch niet waar zijn.....

Signalementen van getuigen/mogelijke daders duinbranden
 
Bergen-
De politie heeft signalementen verspreid van twee mannen die zich zondagmiddag ophielden in de buurt van de duinbrandjes in Bergen en Groet. Volgens een woordvoerster wil de politie beiden als getuigen horen, maar wordt hun betrokkenheid niet uitgesloten.
 
De politie is op zoek naar een brommerrijder die zondagmiddag vanaf 16:45 uur meerdere malen over het traject tussen de Wagenmakersweg in Groet en de Herenweg in Bergen heeft gereden. De man is tussen de 40 en 45 jaar, heeft een gezet postuur en draagt een bril. De bromfietser had een zwarte helm op zonder vizier en was gekleed in een zwarte fleece trui met een brede blauwe band.
De andere getuige reed op een mountainbike in het bos en kwam uit de richting van de brand in het Bergense bos. Het gaat om een 30- tot 35-jarige blanke man met een licht gebruind gezicht. Hij had golvend blond-grijs haar en was tussen de 1,70 en 1,80 meter lang. De mountainbiker droeg een zwart trainingsjack met blauw-turkooise vlakken op de schouderbladen en een legerkleurige korte broek.
De eerste brand ontstond zondag om 16:45 uur op tweehonderd meter van de Wagenmakersweg, een zijstraat van de Heereweg in Groet. Het ging hierbij om twee brandhaarden die zo'n honderd meter uit elkaar lagen. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat zo'n 225 vierkante meter duingebied verloren ging. De tweede brandmelding was om 17.30 uur vlakbij de Guurtjeslaan in het Bergense bos. Mede door de hulp van het publiek was hier nauwelijks schade. De politie zoekt ook getuigen die betrokken zijn geweest bij het ontdekken en doven van de branden.
Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 8844 of, als zijn anoniem willen blijven, via 0800 7000.
Vanaf augustus vorig jaar wordt de gemeente Bergen getroffen door duinbranden, waarbij het sterke vermoeden bestaat dat er een pyromaan aan het werk is.

Dus even kort op een rijtje:

Signalement-1
-Man tussen de 40 en 45 met een gezet postuur + bril.
-Brommer + zwarte helm zonder vizier.
-Zwarte fleecetrui met brede blauwe band

Signalement-2
-Blanke man tussen de 30 en 35 met licht gebruinde tronie.
-golvend blond/grijs haar
-lengte tussen de 1.70 en 1.80 mtr
-op een mountainbike
-Zwart trainingsjack met blauw-turkooise vlakken op de schouderbladen en een legerkleurige korte broek.

Oproep aan iedereen: Hou je ogen goed open als je in de bossen/duinen aan het fietsen bent

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

11 juli 2010

#11-07-10 Nieuwsupdate

Nieuwsupdate

De vakantie zit er weer op.....tijdens de vakantie is er toch wel 1 en ander gebeurt in de regio. De meesten zullen dit nieuws inmiddels al via andere media vernomen hebben, mits dit niet ondergesneeuwd werd door het oranjenieuws....... Om jullie toch op de hoogte te houden en ook ons weblog volledig te houden volgt hieronder een kleine samenvatting van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 3 weken.....zonder commentaar van NW9.

Bron: NHD & RTVNH

09-07-10 Rook- en vuurverbod op Texel

Texel-
Op Texel is er met onmiddellijke ingang een rookverbod ingesteld in bossen, op heide of veengrond. Dit in verband met het extreem droge weer op het eiland.
Lees hier verder08-07-10 Brandweer weet nieuwe duinbrand in kiem te smoren


Hargen-
Met enig geluk en assistentie van de Reddingsbrigade heeft de brandweer vanmorgen een nieuwe duinbrand bij Hargen aan Zee in de kiem kunnen smoren.
Lees hier verder.


07-07-10 Maatregelen tegen branden Schoorl

Bergen-
Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen neemt extra preventieve maatregelen om nieuwe branden in het duingebied te voorkomen.
Lees hier verder.


06-07-10 Kleine duinbrand in Schoorl

Schoorl-
In Schoorl heeft dinsdagmiddag korte tijd een kleine duinbrand gewoed. Het vuur in het gebied langs de Duinweg tussen Bergen en Schoorl was snel geblust. Dit meldde de politie.
Lees hier verder.


06-07-10 Nachtzwaluwen terug in duinreservaat

Birdphoto.nl

Bergen-
De Nachtzwaluw is terug in het Noordhollands Duinreservaat. Boswachters van het PWN hebben de zeldzame vogel gehoord bij de Uilenvangersweg bij Bergen.
Lees hier verder.


04-07-10 Bezoek Schoorlse Duinen moet totaalervaring worden.

Schoorl-
Een bezoek aan de Schoorlse Duinen moet een "totaalervaring" worden. Dat zegt Patricia van Lieshout, beheerder van het bezoekerscentrum (voorheen Het Zandspoor), dat nu proef draait.

Zou het niet leuk zijn als jullie een restaurant hadden? Die vraag kreeg Patricia van Lieshout voor de verbouwing vaak te horen. "Mensen gaven aan dat ze graag voor een activiteit een kop koffie drinken en daarna nog iets wilde eten. Voor die mensen is er goed nieuws, want vanaf juli is er de gelegenheid om iets te eten en te drinken."


22-06-10 Brandweer op pad door duinen na brandgerucht

Schoorl-
Opnieuw onderzocht de brandweer van Schoorl dinsdagavond het duingebied na aanhoudende brandgeruchten. Een groep politiemensen was toevallig aan het sporten. De sporters roken een sterke brandlucht en sloegen alarm. Maandagavond werd ook al een brandmelding gedaan; toen werd een dampwolk voor rook aangezien.

De brandweer reageert serieus op de meldingen na de verwoestende duinbranden van de afgelopen maanden.

In de duinen zijn uit voorzorg al containers met water geplaatst om in geval van nood snel water voorhanden te hebben.

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9