28 februari 2010

#28-02-10 Hooglanders opgevoed

Hooglanders opgevoedAl eerder berichtten we over een cursus voor recreanten; Hoe om te gaan met Hooglanders in het wild?
De Hooglanders kennen we natuurlijk allemaal als de asociaalste bezoekers van het NHD, immers:
-ze slopen alles wat los en vast zit
-lopen dwars door alles heen en maken daarbij nieuwe paden
-schijten waar het ze uitkomt(meestal midden op pad)
-staan altijd midden op het pad te smakken
-lopen/staan altijd midden op het pad en wijken geen mm, ook niet als je het vriendelijk vraagt
-opereren altijd in groepen

Uit betrouwbare bron heeft NW9 vernomen dat de Hooglanders vorige week met vlag en wimpels geslaagd zijn voor de heropvoedingscursus;"Hoe gedraag ik mij netjes als oerbeest?"
Het gedrag van de hooglanders die ik gisteren tegenkwam was op z'n zachts gezegd voorbeeldig te noemen en zal ongetwijfeld het gevolg zijn van de heropvoedingscursus:
-netjes naast het pad gekakt en ook nog de billen geveegd
-eten doen we netjes aan de tafel
-als er een fietser aankomt ga je netjes aan de kant staan, wacht tot de fietser voorbij is, en vervolg je pad

Hulde!

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

25 februari 2010

#25-02-10 Vandaag in o.a. het NHD

Vandaag in o.a. het NHDVandaag sinds lange tijd weer eens een rondje gereden, vanwege het slechte weer en "een winterdip ofzo" was het al weer 3 weken geleden....wel een jasje uitgedaan maar het voelde heerlijk.
Even m'n vast rondje gepeddeld. Ik was nog 3 minuten van het verharde pad af en werd al prettig verrast in het bos om Het Oude Hof in Bergen. Waar PWN het fietsen van en naar uitkijkduinen ongewenst vind(volgens mij vinden bijna alle fietsers de fietsmaatregel ook erg ongewenst....maar dit terzijde) worden in Bergen de uitkijkduintjes flink onderhanden genomen. Het is nog een beetje mul maar het lijkt er alleen maar leuker op te worden.
Nu maar bidden dat PWN niet de Gemeente BES gaat inseinen dat er af en toe een fietser op een trap fietst en deze technische elementen binnenkort ook verleden tijd zijn. We houden ons hart vast.....
In dit stukje bos worden ook alle "oud zichtlijnen" in ere hersteld, wat er kortweg op neer komt dat mooie paadjes gekapt worden tot brede lanen, die vervolgens bedekt worden met een dikke laag zand.Vervolgens in het NHD stond ik voor de volgende "vernieuwing", bij de zgn. "meertjes", waar het normaal te nat is om te fietsen, kun je nu je mullezandtechniek even flink bijspijkeren. Ik schat dat er zo'n 30cm vers zand gestort is rond alle paden om en nabij de meertjes. Wellicht dat het de ondergrond wat verbeterd als het ingeklonken is.
Even verder stond ik opeens voor een rood-wit afzetlint. De mooie singletrack die begint even ten zuidwesten van "de Uilenvanger" was afgesloten. Aangezien iedereen wel eens last heeft van burgerlijke ongehoorzaamheid reed ik plotsklaps aan de andere zijde van het lint.....in eerste instantie was er weinig aan de hand, bijna tegen het einde reed ik echter bijna een 2 meter diepe tankgracht in......heel bizar zo midden in het duin.
Navraag bij een toevallige passant die er meer vanaf bleek te weten leverde op dat er een glasvezelkabel naar de kantine van de boswachters(De Uilenvanger, staan op dat kaartje nou ook de omstreden uitkijkduinen???) gegraven word zodat er gebruik kan worden gemaakt van high speed internet.
Gevolg is wel dat het laatste stuk van de singletrack met dat heerlijke bochtje naar rechts, waar je hem zo lekker tegen de kant kan zetten, compleet verdwenen is en natuurlijk nooit meer terug komt. Zo'n bochtje is/was nl. een wisselwerking tussen de elementen en de fietsers, het werd eigenlijk met het jaar een lekkerder bochtje.

groeten
Team NW9Gepubliceerd door Erik | Permalink

22 februari 2010

#22-02-10 Uitzichtduinen taboe

Uitzichtduinen taboe voor MTBersna de fietsmaatregel, de Bloemberg, de Papenberg, en diverse andere paden in het NHD die de laatste jaren afgesloten zijn heeft PWN weer een nieuwe manier gevonden om de MTBer van de paden te weren. De uitzichtduinen zijn sindskort ook verboden terrein voor fietsers. De opgegeven reden is de volgende:
"Vooral naar beneden rijdende fietsers zijn, mede gezien hun snelheid, een gevaar voor de bezoekers van een uitzichtduin."

PWN gaat er kennelijk nog steeds vanuit dat MTBers niet kunnen remmen, sturen en er lol in beleven om expres mensen van de sokken te rijden. Daarom vind PWN het kennelijk nodig de bezoekers van een uitzichduin in bescherming te nemen.........Duidelijk beleid van een beheerder die geen idee heeft wat er leeft onder de bezoekers.
Grappig detail is dat ik, 2 weken voor de eerste aankondiging op de website van PWN, het er met de boswachter over had.......hij snapte niet wat wij er nou leuk aan vonden om naar boven te rijden en via het pad/de trap weer naar beneden......toeval of niet...oordeel zelf.

Wat volgt binnenkort???
-alle paden binnen een straal van 500mtr rond de parkeerplaatsen?
-alle afdalingen met een dalingspercentage van 3 procent en meer?
-alle paden met onoverzichtelijke bochten?
-alle paden smaller dan 80cm?

Ik denk dat veel fietsers door dit soort pesterijtjes, want dat vinden veel fietsers ervan, meer en meer, bewust en onbewust, lak zullen hebben aan de regels. Ten eerste omdat men dankzij de vele regeltjes door de bomen het bos niet meer ziet. Ten tweede omdat de regeltjes voor de fietser en iedere logisch denkende recreant kant noch wal raken.

Wat is het gevolg? Binnenkort gaat PWN posten bij de uitkijkduinen, daar word een fietser bekeurd omdat hij van niets wist...."Waar staat dat bordje dan?"...."Nee, het staat op de website van PWN?"........"Beste boswachter, ik heb geen internet"
Kortom->bekeuring->rechtzaak die PWN verliest->bordjes bij de uitkijkduinen.
Dus totdat de bordjes er staan zou ik me niet teveel zorgen maken.

Ben benieuwd hoeveel fietsers er daadwerkelijk op de uitzichtduinen fietsen......ik schat nog geen handjevol per week.

Lees hier het hele artikel.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

14 februari 2010

#14-02-10 Dijk tot Dijkrace 2010

Dijk tot Dijkrace 2010

De Dijk tot Dijkrace van Den Helder naar Petten en weer terug was weer een speciale dit jaar!
De ruim 300 foto's vind je op www.erikboschman.com.

Zie ook de reportage op RTVNH.

                       

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 februari 2010

#13-02-10 Nieuwsbrief #17

Nieuwsbrief #17 is verzondenZojuist nieuwsbrief #17 verzonden, met daarin:

-NW9 op Twitter
-Nieuwe column van de mountainbikende boswachter
-03-10-10
-Kolkman zoekt verkoopster
-Onyva arrangementen
-verhuur Bob Ibex
-NW9 tip

Wil de nieuwsbrief ook ontvangen stuur ons dan een email met als onderwerp "nieuwsbrief".

groeten Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 februari 2010

#13-02-10 Kap Schoorl van start

Bomenkap in Schoorl van startafgelopen week is in de bossen van Schoorl gestart met het kappen van de overleden bomen nav de bosbranden.
De kapwerkzaamheden zullen tot half maart duren.

Nieuwe bomen worden niet aangeplant, het gekapte deel zal in de loop der jaren veranderen in een stuifduin waarop de elementen vrij spel krijgen......waren al die Corsicaanse dennen vroeger juist niet door de Heidemij aangeplant om dat stuiven juist te voorkomen??? Volgens ons wel!
Nieuwe tijden-> nieuwe visies.

O ja, wij hopen wel dat er na de kap ook nog even ouderwets geklepeld gaat worden, altijd gezellig!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

10 februari 2010

#10-02-10 Stichting Reach

Stichting ReachHet bleef lange tijd stil rond stichting Reach, 1 van de goede doelen tijdens NH mooiste.
Naderhand bleek dat onze aankondigingsmail ergens in een verkeerde map was gekomen en men niet op de hoogte was van onze activiteit, kan gebeuren. Gelukkig is de MTB wereld klein en dus was de weg naar NW9 was alsnog snel gevonden.
Bijgaand de mail van stichting Reach:

Geachte Noordwest 9
 
We willen u, beter laat dan nooit, bedanken voor uw sponsorbijdrage namens uw fietsclub!!
Doordat wij niet op de hoogte waren van uw initiatief konden wij de sponsorbijdragen niet direct plaatsen en hebben we de link naar uw initiatief ook niet direct gelegd, waarvoor onze excuses!!!
Onze stichting dankt haar bestaansrecht louter en alleen aan de initiatieven, de steun en het vertrouwen van particulieren en bedrijven. Het doet ons genoegen u daartoe te mogen rekenen.
 
Daarom wilden we u graag bedanken. Bedankt voor de moeite die u zich heeft getroost om onze stichting en onze doelstellingen een stukje op weg te helpen. Om ervoor te zorgen dat tientallen gehandicapten en mensen met een beperking zorgeloos van sport kunnen genieten. Ongecompliceerd, onder professionele begeleiding. Het leven is voor veel van deze mensen immers al ingewikkeld genoeg.
 
Wie weet mogen wij in de toekomst nog een keer een beroep op u doen. We wilden in ieder geval voor deze keer niet vergeten bedankt te zeggen. Bij deze: bedankt.
 
Ps. de opbrengst was 136,- euro
 
Met vriendelijke groet,
Jaap
Stichting REACH

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

8 februari 2010

#08-02-10 Kolkman zoekt verkoopster

Kolkman zoekt verkoopster

Ben jij enthousiast, sportief, flexibel en heb je affiniteit met de fietsenbranche?
Dan is Kolkman tweewielers misschien wel op zoek naar jou!

Wij zijn een moderne winkel gespecialiseerd op het gebied van racefietsen en mountainbikes. Voor onze klantenkring, die zich over heel Noord-Holland uitstrekt, hebben wij een prachtig assortiment fietsen, accessoires en kleding.
Ook voor de "gewone" fietser bieden we een mooie lijn producten.

Om ons gezellig verkoopteam te versterken zijn we op zoek naar iemand die onze klanten kan adviseren bij de aankoop van kleding en accessoires.
Daarnaast zullen er meer algemene winkelwerkzaamheden van je gevraagd worden.
De functie is beschikbaar voor de zaterdagen tussen 11.00 en 17.00 uur. In onderling overleg eventueel uit te breiden met bijvoorbeeld de vrijdagavond.

Als jij jezelf herkent in bovenstaand profiel en je wilt werken met de mooie artikelen die wij bieden stuur dan een mail met CV naar: kolkmantweewielers@hetnet.nl
Of neem telefonisch contact op met Ambro of Pieter: 0226-421221

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

4 februari 2010

#04-02-10 Bomenkap in Schoorl

Bomenkap in SchoorlIn de verbrande bossen bij Schoorl gaat Staatsbosbeheer duizenden bomen kappen. De dennen moeten plaats maken voor een nieuw stuifduin. De plannen daarvoor bestonden al. Maar na de grote duinbrand van afgelopen zomer kwamen die in een stroomversnelling.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9