31 januari 2010

#31-01-10 Gisteren @ NHD

Gisteren @ NHD

zaterdagmorgen om 08:30 vertrokken voor een winters ritje door het NHD. Afgelopen nacht is er zo'n 5-6 cm verse sneeuw gevallen en de bossen en duinen zien er weer magisch uit, een fotoverslag;

Foto 1, 2 & 3: Bij Egmond Binnen aan de Van Oldenborghweg ligt ingang "De Boog" dit is ongeveer de meest noordelijke ingang van het zuidelijk NHD. Je dook daar altijd de bossen in om na een paar honderd meter de eerste, mooi glooiende, singletrack op te duiken. Vanochtend was alles anders............heel veel bomen gekapt en de eens zo mooie singletrack door een dicht begroeid bos ligt er nu bij als een 4 meter breed pad, kapotgereden door boswerkmachines, in een kaal en verwoest stuk bos.......Je vraagt je soms af waar natuurbeheer voor nodig is en wie er baat bij heeft?
Er werd weer druk geklepeld ook.....wat een herrie!

Foto 4: Share the road!

Foto 5: Nova Zembla of camping Bakkum?

Foto 6: Hij keek niet blij.....wellicht ook ontstemd omdat ze zijn favoriete stukje bos gekapt en geklepeld hebben......

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 januari 2010

#27-01-10 TT Texel afgelast

Toertocht Texel afgelastWat er gebeuren moet om anno 2010 een toertocht WEL door te laten gaan weten we ook niet......het word wellicht tijd dat de opwarming van de aarde echt gaat doorzetten.
Het word wel een eentonig verhaal op deze manier.

Van de organisatie:
De veldtoertocht op Texel van zondag 31 januari as. gaat wegens de gesteldheid van het parkoers, niet door.

Wij gaan zelf maar weer een rondje fietsen...

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

23 januari 2010

#23-01-10 Weer afgelast

Weer afgelastde toertocht die zondag 24 januari zou vertrekken bij het Sportpaleis te Alkmaar is wederom afgelast.........

Van de ATBNoordholland website:

Helaas, helaas de ATB-Toertocht van 24 janauari 2010 vanuit het Sportpaleis Alkmaar, is door Alcmaria Victrix afgelast. Het parcours dat is uitgezet is nog te gevaarlijk. Er zitten nog vele stukken in, waar het ijs niet weg is en de paden spekglad zijn.
Alcmaria Victrix vindt het niet verantwoord om deze ATB-toertocht te organiseren, dit mede omdat het parcours niet kan worden omgelegd naar het strand vanwege de hoge waterstand.
Het is jammer, maar de organisatie kiest voor de veiligheid.

Hoge waterstand??? Toegegeven om 10 uur is het hoog water, maar met al enkele dagen oostenwind is er prima te rijden, ook met vloed. Lijkt mij niet een beslissing die genomen is door een ervaringsdeskundige.....

Gepubliceerd door Erik | Permalink

22 januari 2010

#22-01-10 De klok horen luiden...

De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.Kent u die uitdrukking?(copyright: Ds. Gremdaat)

In de duinen tussen Castricum & Wijk aan Zee is het zgn. "klepelen" begonnen. Wat het exact is moeten we jullie schuldig blijven maar het lijkt er op dat als er geklepelt is dat er geen plantje meer staat, maar dat schijnt ook de bedoeling te zijn........
Het in onderstaande tekst genoemde "Duinpaardenbloem grasland" is behoorlijk uniek, bij google levert dat precies 1 hit op, op de PWN website.
Zouden ze dat zelf verzonnen hebben?

Herstel van zeldzame bloemrijke duingraslanden

Castricum
De klepelmachine waart rond in de duinen tussen Wijk aan Zee en Castricum.
Lees hier verder

Edit 24-01-10: Van 1 van onze trouwe lezers kregen we de volgende informatie gemaild:
Er bestaan veel verschillende soorten en ondersoorten van de paardenbloem. De duinpaardebloem komt vooral voor in de duinen van Noord- en Zuid-Holland en plaatselijk op de waddeneilanden. De plant groeit op grond die licht humushoudend en matig voedselarm is. Hij heeft wel kalk nodig. De duinpaardebloem is de laatste jaren in aantal achteruitgegaan, wat verband houdt met de waterwinning.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

22 januari 2010

#22-01-10 10-10-10

10-10-10(onder voorbehoud)Hou 10-10-10 vrij voor een uniek MTB event.
Nadere informatie volgt via MTB-NW9 & MTB-Schoorl.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

21 januari 2010

#21-01-10 Ziggo/Quicknet gedoe

Ziggo/Quicknet gedoeOnlangs werden we er op geattendeerd dat een aantal bikers de nieuwsbrief niet ontvingen. Bij navraag bij onze hostingpartij bleek het probleem bij Ziggo/Quicknet te liggen, deze hebben een dusdanig anti-spam beleid dat zelfs niet-spammers als NW9 daar de dupe van zijn. Het is nl. niet mogelijk om vanaf 1 emailadres in 1 keer naar meer dan 25 Ziggo/Quicknet adressen een email te sturen....debiel maar waar volgens Ziggo/Quicknet, die trouwens binnen 1 dag een antwoord paraat hadden......

NW9 verstuurd naar zo'n 70 Ziggo/Quicknet adressen........het kan dus zo zijn dat een aantal van deze adressen al een tijdje geen nieuwsbrief ontvangen hebben, EXCUSES daarvoor. En als je wilt klagen....contact Ziggo/Quicknet!
Wij hebben het inmiddels intern opgelost door de nieuwsbrief voortaan in 3 bulks te versturen.
Hieronder de uitleg van de Ziggo klantenservice, die volgens  mij op sommige punten kant noch wal raakt.....maar goed:

U kunt helaas niet naar meer dan 25 geadresseerden een email te gelijk versturen. Als u de email die u wilt verzenden binnen deze quota houdt, dan zal het moeten werken. Hieronder staat een verdere uitleg waarom u niet naar meerdere geadresseerden tegelijk kunt versturen.

 Het is niet meer mogelijk om nog van SMTP servers gebruik te maken, behalve smtp.ziggo.nl, via poort 25. U kunt echter wel via een beveiligde SMTPS / SSL verbinding een externe uitgaande e-mailserver bereiken. Voor gemiddeld e-mailgebruik is smtp.ziggo.nl echter goed te gebruiken, mailinglists versturen of grote hoeveelheden mail is echter niet toegestaan.

Wilt u via een externe e-mailprovider blijven e-mailen, raden wij u aan contact op te nemen met deze provider en dit bedrijft te vragen naar mogelijkheden over verbinding maken over een poort anders dan poort 25, of beveiligd verbinding maken.
Deze beslissing is genomen om te voorkomen dat via ons netwerk spam e-mails worden verstuurd. Afgelopen jaar bestond 92% van het e-mailverkeer over het internet netwerk in Nederland uit spam. Alle Nederlandse internet providers hebben afgesproken om deze poort te sluiten om zo spam een halt toe te roepen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 januari 2010

#20-01-10 Alpe d'Huzes met handbike

Alpe d'Huzes met handbikeWellicht kennen jullie het verhaal van Jurgen Boon, speler van ADO'20, gevallen met de MTB en een dwarslaesie opgelopen.

Op 13 februari 2006 reed de verdediger van ADO'20 op zijn mountainbike door het natuurgebied van Wassenaar. "Ik werkte bij de Marechaussee. In onze diensttijd mogen wij sporten. Normaliter reed ik altijd door de duinen van Den Haag, nu koos ik als afwisseling voor landgoed Wassenaar. Waarom weet ik nu nog niet." Terwijl Boon de snelheid opvoerde, werd het parkoers slechter en hobbeliger.
De modder en uitstekende wortels van bomen waren obstakels die hij op zijn fiets moest ontwijken. Het bleek teveel gevraagd. "Mijn fiets ging stuiteren en ik werd gelanceerd", stelt Boon. "Ik had zo'n snelheid dat ik op de kant viel en mijn rug, nek en borstbeen brak. Ik heb daar nog een uur gelegen, toen pas werd ik opgemerkt. In Leiden ben ik geopereerd en lag daarna nog twee dagen op de intensive care. Vanaf mijn tepels heb ik geen gevoel meer in mijn lichaam, dat zal nooit meer veranderen."

Dit jaar gaat hij samen met 4 handbikers en 2 wielrenners van het team van Heliomare de uitdaging aan.

Op 3 juni doen ze mee aan
Alpe d'Huzes, de jaarlijkse inzamelingsactie voor de kankerbestrijding in de Franse Alpen. Ze gaan proberen in ieder geval allemaal 1 keer de ruim 13 loodzware klimkilometers van de Alpe d'Huez te rijden.

"Ik zal best een keer vloeken, maar ik kom toch boven", zegt handbiker Jurgen Boon. "Voor mij is het een uitdaging om de berg met de handbike op te komen, daarnaast steunen we op deze manier een goed doel." Hij weet nog niet wat hij kan verwachten. "Ik heb wel aan mtb gedaan. Daardoor heb ik ook een dwarslaesie opgelopen. "Dit is de eerste grote uitdaging voor mij na mijn revalidatie in Heliomare." Doel is om minimaal 10.000 euro sponsorgeld op te halen voor de
kankerbestrijding, het streven is uiteindelijk 35.000 euro. "We zijn nu volop bezig met het benaderen van sponsoren", zegt Van der Linde, die zelf als begeleider op de fiets meegaat. "Via www.opgevenisgeenoptie.nlkunnen mensen geld storten. Daarnaast hebben we een rekeningnummer opengesteld. We doen alles om de verblijfkosten zo laag mogelijk te krijgen", zegt Peter Scholtes van Heliomare, die ook als begeleider meegaat.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 januari 2010

#20-01-10 Schoorl = glad

Schoorl = gladOndanks dat de dooi toch al een aantal dagen flink tekeer gaat is het toch nog glad....zo ondervond ook onze speciale verslaggever die, speciaal voor jullie, zijn leven in de waagschaal legde en het Schoorlse parcours betrad....

Vanmiddag begonnen aan een rondje Schoorl. Hier en daar liggen sneeuwresten op de singletrack. Het lijkt wel te gaan als ik precies tussen de stukken ijssneeuw stuur. De beklimming van de Schoorlse nok gaat uitstekend, er ligt nauwelijks ijs. Ik zet de afdaling in en ook die is goed te rijden, maar dan kom ik de bocht om en daar verandert de afdaling in een ijsbaan. Het ziet er niet best uit vind ik en goede raad is duur. Remmen staat gelijk aan glijden en doortrappen lijkt me suicidaal. Ik rem voorzichtig en zoek de kant op. Mijn fiets loopt al remmend vast in de berm, ik rem krachtiger of god mag weten wat ik doe, maar ik zie mezelf over mijn stuur vliegen. In een reflex probeer ik de fiets een zwiep te geven, er los van te komen en ik zoek naar een zacht stuk waar ik kan vallen. De val is mooi. Ik bezeer niets in de zachte aarde. Mijn fietsframe landt echter op mijn hoofd en ik prijs mezelf gelukkig dat ik een helm draag. Daar is hij voor bedoeld!
 
Als ik overeind krabbel komt de volgende biker de hoek om. Als een deja vu, zo sta ik ernaar te kijken. Ook deze man kiest ervoor om in de aarde te landen. Hij kantelt als het ware met fiets en al langs de zijkant naar beneden. Het komt goed, hij krabbelt overeind en zonder te groeten passeert hij me terwijl hij de helling afloopt.
Daar komt nummer drie. Ik zie de twijfel in zijn houding, maar deze man zet door. Hij slingert vervaarlijk naar beneden. Winterse resten kraken en dan hoor ik een schreeuw. Remmen piepen. Inmiddels beneden staat er toch een boom in de weg. De fiets raakt de boom, maar de man lijkt ernaast te vallen. Dan blijft het stil. Man en fiets liggen roerloos naast de boom. Met mijn fiets loop ik naar beneden om te kijken hoe het met de man gaat. Moet ik zo meteen 112 Bellen? Hij beweegt als ik nader: "fuck," stoot hij uit en daarna hij staat op. In zijn gezicht zie ik bloed en modder. Hij vraagt of ik een beschadiging aan zijn neus zie, maar ik zie niets. Een dubbele bloedneus met een veeg modder zie ik wel. "Kijk," zegt hij en hij wijst naar beneden "die stronk miste ik op een haar na, dat is mazzel." Hij draagt geen helm zie ik. Dat is zeker mazzel denk ik, dat had veel slechter kunnen aflopen. Goed, ik heb er voor nu genoeg van. Half fietsend en lopend zoek ik het fietspad op. Zaterdag maar weer eens kijken. Op naar huis, naar mijn Tacx.  

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 januari 2010

#20-01-10 Onverhard na 10:30

Onverhard na 10:30Voor bepaalde tijd is het mogelijk om op bepaalde paden legaal onverhard te rijden in het NHD. De boswachter mailde ons het volgende nav onze nieuwsbrief:

De verslagen gelezen over NH-mooiste. Het was inderdaad prachtig in het duin met al die sneeuw en prachtig licht. Maar ja alles is weer voorbij en richten ons weer op een wat meer vertrouwd beeld. (groene duinen) Wat niet vertrouwd is zijn de ondergelopen paden rond de meertjes aan de Uilenvangersweg. Dit komt door spuiwerkzaamheden vanaf Pompstation Bergen. Er is daar een renovatie aan de gang van diverse zuiveringmiddelen die bij opnieuw in gebruik nemen gespoeld moeten worden. Hierbij is rond de 7000 kuub water gepompt op de meertjes. Dit veroorzaakt dus de overgelopen paden. Aan twee kanten van de ondergelopen Uilenvangersweg is middels roodwitte afzethekken de weg afgezet en een omleidingsroute aangegeven. Grofweg loopt de omleidingsroute van IVN gebouw de Uilenvanger in noordelijke richting via de Fuik weer richting Uilenvangersweg. Er kan dus op dit traject ook na half elf gefietst worden.

Wie kent de video nog niet??

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

18 januari 2010

#18-01-10 Fietswijn

FietswijnWijn is goed voor de innerlijke mensch.
Van een vriendin kreeg ik fles Cono Sur wijn, een Merlot uit 2008, met op het etiket een afbeelding van een fiets.
Aan het etiket lag het dus niet, na openen bleek de wijn ook nog erg lekker; wat zoetig, fruitig fris met een soepele afdronk.
De tekst op het etiket aan de achterkant lokte mij echter naar de website van Cono Sur.
At Cono Sur we do things the natural way. Everywhere you look you will see bicycles propped up against walls and at the end of rows of vines. The bicycle symbolizes Cono Sur's spirit of innovation, passion, commitment and respect for the environment, as well as its persistence in always finding the latest techniques in the vineyards and winemaking, in order to take care of the land where the grapes grow.
Een groene wijn met een leuk verhaal.

De wijn is via het internet te bestellen bij diverse online wijnhandelaren, tevens verkrijgbaar bij de Berger wijnhandel aan de Jan Oldenburglaan te Bergen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

18 januari 2010

#18-01-10 NW9 op Twitter

NW9 op TwitterIedereen twittert......dus waarom wij eigenlijk niet?

NW9 heeft een eigen Twitteraccount.

Wat we er mee gaan doen.....? Geen idee eigenlijk dat moeten we nog even uitzoeken....zoals The Joker het ooit verwoordde: "I'm a dog chasing cars. I wouldn't know what to do with one if I caught one. I just DO things"

Er zullen leuke wetenswaardigheden uit het veld opkomen vrees ik.....omgevallen bomen, controles van boswachters, afgesloten paden of juist nieuwe paden en natuurlijk de laatste updates mbt de website.

groeten
team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

17 januari 2010

#17-01-10 NW9 nieuwsbrief #16

NW9 nieuwsbrief #16
Zojuist verstuurd!

#NH mooiste was een groot succes
#NH mooiste als vaste route op NW9
#Dijk tot Dijkrace ipv EPE
#Op bezoek bij de beheerders
#NW9 tips

Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan even een email met als titel "nieuwsbrief".

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

17 januari 2010

#17-01-10 Lokale weersite

Lokale weersitewat is er belangrijk voor een geslaagd dagje fietsen......juist, het weer! Onderstaande weerwebsite is eigenlijk bedoeld voor windsurfers en kiters maar werkt ook perfect voor MTBers.
Het is eigenlijk een verzameling van allerlei websites op 1 website, het is dus niet meer nodig om buienradar, windfinder, windguru, de webcam van Bergen aan Zee etc. apart te checken.

This website has it all!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

11 januari 2010

#11-01-10 Dijk tot Dijk race

Dijk tot Dijk raceDoordat EPE werd afgelast en de alternatieve EPE eigenlijk niet meer was dan een gezellig ritje naar de pier en terug, alhoewel sommige daar anders over denken.....is de Dijk tot Dijk race natuurlijk DE race van het seizoen geworden voor de lokale strandrijders.
Die wedstrijdprikkel moet toch een keer uit de beentjes gefietst worden en de onderlinge, overigens zeer gezonde, strijd moet beslecht worden in een officiele race met jury en tijdswaarneming.

Op 14 februari a.s. wordt wederom de oudste strandrace van Nederland georganiseerd. De strandrace Den Helder -Petten v.v. ging in 1995 van start als de "Rabo Strandrace". Inmiddels staat de 43 km lange strandrace bekend als de "Dijk tot Dijk race".
Na vele succesvolle jaren ging Beachbiking Nederland twee jaar geleden op zoek naar de perfecte locatie. Het historische Walvisvaardersdorpje Huisduinen, waaruit rond 1600 Den Helder (Helder) ontstond, bleek vorig jaar de ideale plek voor de start en finish.
Het historische "Huisduiner kerkje" bleek, na wat zoeken na de voorgaande Dijk tot Dijk race, de ideale achtergrond voor de start en finish anno 2010. Voor het ideale sfeertje wordt op 14 februari het startschot om precies 11:30 uur gelost door twee Napoleontische soldaten die een heus kanon uit 1800 zullen laten bulderen.
Komende editie zal daarom voor de vijftiende keer Den Helder-Petten vv worden verreden. Vele deelnemers zijn deze strandrace al die jaren trouw gebleven. Mannen als Ed Scholte en Frans Kingma stonden bij die eerste editie aan de start en zullen er ook op 14 februari weer bij zijn. Samen met nog ruim 300 andere mountainbike liefhebbers gaan zij ook nu weer de strijd met de elementen aan. Een strijd die de afgelopen jaren heel veel verschillende gezichten heeft gekend. Begonnen als competitie wedstrijd verplichte de KNWU ons na een aantal zeer succesvolle jaren dat de verschillende categorieen niet meer gelijktijdig mochten starten. Voor de recreanten een teleurstelling, omdat zij zich nu niet meer konden meten met profs als Bart Brentjens en Jan Weevers. De weersomstandigheden waren ook niet altijd optimaal. Zo zorgde een springvloed in 2007 voor hachelijke momenten voor de deelnemers. Sommigen verdwenen tot ver voorbij de assen in het kolkende Noordzeewater en werden gedwongen halverwege bij Callantsoog voor een veilige terugweg over de fietspaden door de duinen te kiezen.
De strandrace bracht ook legendarische winnaars. De al eerder genoemde Ed Scholte was in de beginjaren onverslaanbaar. Oud-Olympisch kampioen Bart Brentjens wist een aantal malen de hoogste trede op het ereschavot te bereiken. Voor Jan Weevers, de man uit Hengelo, was Den Helder-Petten vv 1 van zijn meest geliefde strandraces. Gerben de Knegt en Thijs Al stonden ooit op de hoogste trede. De laatste jaren was het steeds stuivertje wisselen tussen Sander Lormans en Ramses Bekkenk. Op 14 februari aanstaande zal ook de strijd om de Dijk tot Dijk kei waarschijnlijk weer tussen hen gaan.

Beachbiking Nederland heeft er ook dit jaar weer alles aangedaan om DE perfecte strandrace te organiseren. Met Huisduinen als startlocatie, heeft men de ideale plek voor de komende jaren gevonden. Op het voormalige marineterrein, (O.S.&O terrein), vlak naast de start- en finishlocatie is voldoende ruimte voor de deelnemers om te parkeren. De inschrijving is in het oude dorpsschooltje dat tegenwoordig is ingericht als Buurthuis, de start naast het nostalgische Huisduiner kerkje en de finish langs het Napoleontische fort Kijkduin naar het "Dorpsplein" zijn fotogenieke plekken.
Je hebt je nog niet ingeschreven voor de Dijk tot Dijk race 2010? Vergeet dan niet zo snel mogelijk naar www.beachbiking.nl te gaan om dit alsnog te regelen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

9 januari 2010

#09-01-10 Toch een EPE

Toch een Egmond-Pier-EgmondKlik hier voor alle 424 foto's.

Vanochtend nadat bekend werd dat EPE 2010 afgelast werd deed de tamtam snel zijn werk. Binnen een uur werd iedereen via SMS, mail, diverse fora & twitter op de hoogte gebracht van de alternatieve EPE. De teleurstelling van de afgelasting leek snel vergeten. Om 12:00 verzamelen in het Sportcafe, een bakkie leut/troost en vele gesprekken over het onbegrip van de afgelasting waarna er om 12:30 rustig naar het strand werd gereden, waar om 13:00 uur precies Ton Kramer het startsein gaf aan zo'n 250-300 bikers. De route was enigzins gewijzigd; tot de pier, de pier aantikken en over het strand weer terug zonder de lus bij Castricum. Het ging gelijk volle bak, 50km/h en om 13:22 tikte Michel Achterberg van Team Onyva als eerste de pier aan, de terugweg ging "iets" langzamer...... er ontstond een kopgroep van zo'n 15 man waaruit Michel Achterberg zo'n 500 mtr voor de meet(een streep in het zand) wegspurtte. Onder luid geklap van Ton Kramer en de vele aanwezige toeschouwers kwam hij als eerste over de streep. Daarna werd er, onder het genot van heerlijke sate + toebehoren, nog lang nagepraat in het sportcafe over deze onvergetelijke, schitterende dag.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

9 januari 2010

#09-01-10 EPE afgelast

Strandrace Egmond-Pier-Egmond is afgelastOnbegrijpelijk dat ze het pas om 1 uur 's nachts afgelasten. Dezelfde weersverwachting werd al enkele dagen eerder voorspeld. Het KNMI heeft het trouwens over lichte sneeuwval:
In de ochtend sneeuwt het in het zuidoosten licht. De sneeuw breidt zich in de loop van de middag noordwestwaarts uit. In de avond sneeuwt het in het grootste deel van het land licht. Door de combinatie van wind en sneeuw is er vooral in de kustprovincies een sneeuwjacht en de vorming van sneeuwduinen. De temperatuur klimt op tot min 2 graden, maar door de (vrij) krachtige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur tussen de -5 en -10 graden.

Onterecht afgelast of niet.....om 13:00 starten de lokale bikkels uiteraard gewoon voor een alternatieve(is there any...) Egmond Pier Egmond. Uiteraard is NW9 daar ook bij aanwezig.

 De Egmond-Pier-Egmond mountainbikerace die vanmiddag 13.00 uur van start zou gaan is afgelast. In samenspraak met de Gemeente Bergen is besloten dat het helaas niet meer verantwoord is om deze race te laten plaatsvinden vanwege de ineens sterk verslechterende weersomstandigheden die voorspeld worden.

 Het KNMI heeft vrijdagavond een voorwaarschuwing extreem weer afgegeven. In het hele land wordt zware sneeuwneerslag voorspeld in combinatie met een krachtige noordoostenwind en een grote kans op het ontstaan van sneeuwduinen. Door de wind wordt er een gevoelstemperatuur voorspeld van -15 graden. Doordat de waarschuwing op nationaal niveau is opgeschaald naar een formele voorwaarschuwing acht de organisatie het niet meer verantwoord om dit evenement te kunnen laten plaatsvinden. De veiligheid van deelnemers, toeschouwers en ook vrijwilligers zou in gevaar kunnen komen, de organisatie wil daarin geen risico's nemen.

Op zondag 10 januari staat de 38e PWN Egmond Halve Marathon gepland, waarvoor ruim 17.500 mensen zich hebben ingeschreven. Vanmiddag om 13.00 uur zal definitief bekend worden gemaakt of deze wedstrijd door kan gaan.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

8 januari 2010

#08-01-10 EPE parcours gewijzigd

EPE parcours gewijzigdEgmond-Pier-Egmond bereidt zich voor op een van de zwaarste edities uit de 12-jarige historie. De wijziging in dit parcours bevindt zich bij de strandopgang van Castricum aan Zee. Normaal maken de renners via de trappen en de parkeerplaats een ronde, nu rijden ze op het plateau een kleine ronde om daarna weer terug te keren naar het strand. Ramses Bekkenk schreef alle strandraces al eens op zijn naam, behalve Egmond-Pier-Egmond. Hij is de specialist van het zware parcours, dus is de wedstrijd van morgen in zijn voordeel. Gabrielle Rovers won "Egmond" daarentegen twee maal, net als haar voorbeeld Leontien van Moorsel. Rovers is daarom gebrand op een overwinning zaterdag, om de eerste renster te zijn die deze zware strandrace drie maal won. "Ik heb de afgelopen weken van en naar mijn werk gefietst over het strand, dus ik ben bekend met de huidige omstandigheden", aldus Rovers.

De organisatie doet verder een dringend beroep op zijn deelnemers en het publiek. Er wordt, net als vorig jaar, een snijdende noordoosten wind verwacht met een gevoelstemperatuur die ver beneden het vriespunt daalt. Aan het publiek wordt gevraagd zich vooral extra warm aan te kleden. De deelnemers wordt geadviseerd hun coach te benaderen of een gespecialiseerde fietsenzaak (vanavond koopavond tot 21:00) in verband met de kleding tijdens de wedstrijd.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

7 januari 2010

#07-01-10 Winterwonderland

Winterwonderland

woorden schieten te kort.....groeten
Team NW9Gepubliceerd door Erik | Permalink

3 januari 2010

#03-01-10 NH Mooiste was mooi!

NH Mooiste was mooi!Mooier krijg je het niet.....
Alle gidsen hartelijk dank voor hun inzet en uiteraard alle deelnemers dank voor de overweldigende belangstelling.
Verder gaan wij er niet te veel woorden aan vuil maken, dat mogen jullie doen:

"Het is bijna te zot voor woorden, maar ik kom momenteel de straat niet uit met de auto. Ik moet daarvoor een bruggetje nemen maar wanneer de wagen bijna boven is glijd ie weer achteruit de straat in... Na een halfuur prutsen (vooruit bruggetje op glijden, achteruit, van de linkerkant, van de rechterkant) de handoek in de ring gegooid. Ik baal als een stekker maar ben er niet bij deze eerste Noorhollands Mooiste."

"Dank voor de goede organisatie. Vanmorgen vroeg opgestaan en vol goede moed op de fiets gestapt richting Bergen. Helaas heb ik het einde van Heerhugowaard niet gehaald. Door een behoorlijke schuiver een kapotte knie, maar erger nog, een gebroken remhendel. Ik hoop dat de rest zonder brokken heeft weten te finishen. Balen dat ik het niet heb kunnen meemaken.""Wat een waanzinnige tocht!! Een dergelijk mooie tocht zal je niet vaak in je leven rijden. Sneeuw in combinatie met het doorbrekende zonnetje en dan het fantastische landschap...geniaal."

"Bedankt voor het organiseren van deze rit, hij was fantastisch!"

"Het was uniek! Dik onder nul, strakblauw, zon, 15 cm sneeuw en geen wind."

" Het was een prachtige tocht. Niet makkelijk, maar ook niet extreem zwaar. Iedereen die dacht dat je met sneeuw niet zou kunnen fietsen, heeft zich deerlijk vergist. Mooier wordt het niet en dichter bij je eigen wintersportgevoel kun je in Nederland niet komen."

"Ik wou bij deze NW9 bedanken voor het gidsen, de foto's en de mooie tocht."

" Bedankt voor een geweldige tocht. Onder deze omstandigheden heb ik nog nooit gefietst. Het was moeilijk, zwaar, maar een fantastisch avontuur."

"Fantastische rit. Ik heb zelden in zo'n aparte omgeving gefietst.
Bedankt voor het gidsen, want dat was wel nodig.""Dank aan de gidsen voor het ons op sleeptouw nemen. Het was schitterend vandaag in jullie speeltuin. Wat het weer betreft hadden we het niet beter kunnen treffen. Nooit gedacht dat het duingebied zo breed was en zo afwisselend. Het was het opstaan om 06.00 u meer dan waard ! Hier komen we zeker nog een keer terug."

"MTB-NW9 bedankt."

"Dit was weer een fantastische dag. Geweldig georganiseerd, mooi weer en een prachtige omgeving. Ik heb genoten en zit nu lekker rozig te wezen en na te genieten. Bedankt"

"Soms worden er juweeltjes georganiseerd. Dit was er 1 van."

"Prima geregeld en goed uitgegpste route, top mannen."

"Hulde voor de prachtige dag. Een prachtige dag in weer, omgeving, maar ook in organisatie. Ik heb heel erg genoten."

"Wat hebben wij genoten zeg!
We waren reservisten, en zeker niet de eerste op de lijst...
Wat we kunnen zeggen tegen een ieder die dit voor ons mogelijk gemaakt heeft; de thuisblijvers hebben altijd ongelijk!"


groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 januari 2010

#02-01-10 NH mooiste gaat door

NH mooiste gaat doorin tegenstelling tot NH langste, die afgelast is vanwege het weer, gaat NH mooiste gewoon door. Het is immers heel mooi in de bossen, duinen & polders.
Vanochtend hebben we een deel van het parcours gereden en het is geen kattenpis met de 10cm sneeuw die er ligt maar je rijdt wel door winterwonderland.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9