22 februari 2009

#22-02-09 Marathon te Ruinen

Marathon te Ruinen

Update 03-03-09:
De GPS track van de 100km kun je hier downloaden.


Klik de poster voor een grotere versie

Zondag 1 maart wordt voor de 2de keer de MTB Marathon van Ruinen georganiseerd.
Of het een echte aanrader is durven we niet te zeggen aangezien wij hem nog nooit gereden hebben. Wat we wel weten is dat het gebied rond Ruinen, Spier, Dwingeloo en Havelte een prachtig stuk Nederland is!

Wij zijn er bij voor de 100km(Google maps kaart), mits het weer redelijk is..........

Website: http://www.mtbmarathonvanruinen.web-log.nl/
Start: Sporthal "De Marse" te Ruinen, Mr. Harm Smeengestraat 54
Inschrijven: tussen 9.00 en 10.00 uur
Afstanden: 50, 70 en 100 kilometer
Net als voorgaande jaren zijn de routes uitgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en gaan weer door de prachtige natuurgebieden van de Echtense bossen, het Dwingelderveld, het Holtingerzand bij Uffelte en het schitterende glooiende landschap rond de Havelterberg.
Het parcours is dusdanig gekozen dat dit een tocht is die als overgang beschouwd kan worden van het veld- naar het wegseizoen en is niet geschikt voor de racefiets. Voor de gemiddelde fietser is de tocht niet te zwaar.
Onderweg komen de deelnemers langs een aantal verzorgingsposten waar gratis eten en drinken wordt aangeboden.
Na afloop is er gelegenheid tot douchen en het afspuiten van de fiets. Ook is het dan goed vertoeven in de kantine van de sporthal waar de mogelijkheid bestaat voor het nuttigen van een heerlijk bord pasta en/of snert om de innerlijke mens weer op peil te brengen.
De route naar de startplek is vanaf de invalswegen naar Ruinen aangegeven met pijlen.
Deze tocht is zeker de moeite waard om op zondag 1 maart a.s. tussen 9.00 en 10.00 uur te starten vanuit Ruinen om op de ATB te genieten van de prachtige omgeving van ZuidWest-Drenthe!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 februari 2009

#20-02-09 NHD in Bike & Trekking

 NHD in Bike & Trekking


klik of download de foto's voor een leesbare versie!

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat we op stap gingen met Bike & Trekking. De reden dat het artikel nu pas geplaatst is; de najaarsbeurzen die voorrang kregen in het eindejaarsnummer en het blad verschijnt maar 4X per jaar.
Het is ons favoriete MTB & more blad van Nederland, altijd prachtige foto's en smakelijk geschreven artikelen. Bij veel bladen neemt de journalist vaak ook "even" de foto's....dat werkt niet; schoenmaker blijf bij je leest! B&T heeft echte fotografen die het beeldverslag maken en dat zie je!
Voor het NHD artikel verzorgde NW9 de fotografie op verzoek van B&T.

Allemaal op de fiets naar de kiosk & smullen maar.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 februari 2009

#20-02-09 Onderhoud Dijkgatbos

Onderhoud Dijkgatbos/WieringerwerfZaterdag 28 februari wordt er weer groot onderhoud gepleegd aan het prachtige MTB parcours in het Dijkgatbos.
Dit onderhoud is nodig omdat er veel gebruik wordt gemaakt van het parcours. Er zijn gaten en kuilen die weer gedicht moeten worden. Aangezien het parcours 8.4 km lang is heb je veel vrijwilligers nodig om al het werk gedaan te krijgen.
Daarom een oproep aan gebruikers van deze baan;
Kom zaterdag 28 februari om 9.00 uur naar de parkeerplaats in het Dijkgatbos om een handje te helpen, neem e.v.t een kruiwagen, schep, hark mee .
Vele handen maken licht werk & het is een goede work-out!

Voor meer informatie kun je contact opnemen via dit emailadres.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

9 februari 2009

#09-02-09 Aaien of angst?

Aaien of angst?  Of:  Wat te doen bij een confrontatie met een Schots rund?We kennen ze allemaal, de Schotse hooglanders in het NHD. De 1 vind ze schattig en aardig, de ander vind ze agressief en is als de dood voor deze harige runderen.

Op de website van RTV-NH staat een mooi broodje-aap verhaal van een vrouw op een booster die aangerand is door een Schotse hooglander.
Volgens boswachter Koen van Oosterom valt het allemaal wel mee, luister zelf maar.

NW9 zal, uit eigen ervaringen, proberen aan te geven hoe te handelen bij een ontmoeting met een Schots rund.

Wikipedia zegt het volgende over de runderen:
Een Schotse hooglander, ook wel Highland Cow, is een meestal roodbruin runderras dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Naast roodbruine exemplaren komen ook zwarte, blonde, roan (bruin/zwart gestreept) en, heel zelden, witte exemplaren voor. Schotse hooglanders hebben grote horens.
Een volwassen stier weegt 800 kilo en een koe 500 kilo. Schotse hooglanders kunnen tot wel achttien jaar oud worden. En in die tijd kan een koe tot wel vijftien kalveren ter wereld brengen.
Dit runderras is geschikt om in natuurgebieden jaarrond als grote grazer te worden ingezet. Ze hebben weinig zorg nodig en zijn niet agressief. Dit wordt dan ook veelvuldig gedaan, bijvoorbeeld in het Nationaal Park Duinen van Texel en het NHD.

Ben je fan en wil je een Schotse hooglander adopteren? Klik dan hier!
Zeg je: "laat maar, ik zie ze liever op mijn bord dan in de natuur". Klik dan hier!
Wil je zelf een Schotse hooglander in je tuin? Kijk dan even op Marktplaats(waar anders?), een kalfje heb je al vanaf zo'n 250 euro en een setje koeien kost zo'n 800 euro.

Kom je ze nou tegen op de fiets, joggend, prikstokkend, op een paard of wandelend.......handel dan als volgt:
-bewaar een veilige afstand
-passeer ze niet rakelings....als het rund plots zijn kop draait heb je zo'n scherpe bar-end in je bast.
-laat merken dat je er aankomt, zeg vrij luid: "Hallo hooglander!"
-raak de hooglanders niet aan
-voer de hooglanders niet
-ga er met een boog omheen als ze midden op het pad staan, probeer ze niet op te jagen
-zorg dat je nooit, ik herhaal NOOIT, tussen een kalf en de moeder/vader komt te staan
-zet geen kinderen op de Schotse hooglander
-ze lijken sloom maar kunnen verbazingwekkend hard lopen!

Kortom: Behandel ze met respect en je zal veel plezier beleven aan deze van nature vriendelijke runderen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

4 februari 2009

#04-02-09 Sleepiste in Wijk aan Zee

Strand Wijk aan Zee dit weekend even omgetoverd tot sleepisteWij vragen ons af of je er ook met de MTB van af mag, foto's van MTBers op de piste worden kostenloos geplaatst op NW9!

Wijk aan Zee-
Het strand van Wijk aan Zee kleurt hoe dan ook wit dit weekend. Vrijdag en zaterdag staat er een sleepiste van 50 meter lang, acht meter hoog en zes meter breed op het zand bij strandpaviljoen Sunseabar.

Iedereen kan zaterdag vanaf 10 uur tot 18 uur naar beneden roetsjen over 30.000 kilo echte sneeuw, dat opgespoten wordt met een machine. Tien keer van de speciale baan af kost 5 euro. Om 15 uur is er daarnaast het eerste NK snowtube bowling: teams van twee moeten in een snowtube (een soort vrachtwagenbinnenband) zoveel mogelijk bowlingkegels omglijden.

Summit zorgt voor gratis snowtubes, maar je mag ook met je eigen slee van de baan af. "Als een gevorderde snowboarder er vanaf wil, mag dat ook wel. Voor de veiligheid hebben we voor iedereen ook een helm."

Bron: NHD

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

4 februari 2009

#04-02-09 Groet uit Schoorl

De 32e Groet uit Schoorl runOp zondag 8 februari 2009 vindt de 32e editie van de Groet Uit Schoorl Run plaats. In de afgelopen eenendertig jaar heeft het evenement een uitstekende reputatie opgebouwd.
Het succes is voor een groot deel te danken aan een unieke afwisseling in het parcours. Een parcours door en langs het unieke bos en duingebied met zijn specifieke natuurlijke karakters. Naast dit gebied loopt het parcours eveneens voor een gedeelte door de oude dorpskernen van Schoorl, Catrijp en Groet. Onder de maximaal 7.500 deelnemers strijden elk jaar tevens een aantal wereldtoppers en bijna de gehele nationale top voor de overwinning in Schoorl.

Het parcours kent verschillende trajecten voor de verschillende afstanden.
Klik hier voor het exacte parcours.
Tot 11:00 uur heb je nog weinig last als je gaat fietsen, maar daarna.......

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9