28 september 2008

#28-09-08 Een goed gesprek...

Een goed gesprek...

Het oude, Westfriese spreekwoord:"Met een goed gesprek bereik je meer dan met een dreigende email" was van toepassing op mijn ritje van vanmorgen.

Vanochtend een beetje uitgeslapen dus zat ik pas om 10 uur op de fiets, te laat om door het NHD te rijden en Schoorl rond deze tijd is ook geen pretje.
Dus besloten om naar Egmond te rijden, daar het strand op tot Camperduin, ik was trouwens niet de enige; het was gewoon druk met MTBers op het strand.Bij Camperduin de Polderroute gepakt richting Bergen.
Net voorbij Schoorldam werd ik tegengehouden door een boer, de trekker werd redelijk pontificaal dwars op het pad gezet en de boer kwam mijn kant op lopen. Ik stopte uiteraard.
Of ik wist dat het een wandelpad was? Eh ja! En dat het dus geen MTB route is..............eeeeeeeh, waar heb ik dat eerder gehoord.
Ergens vond ik het wel vermakelijk en ik heb nog even voor me gehouden dat ik van NW9 was.
De boer, laten we hem even boer Even noemen(naar de dijk waar hij aan woont, de Evendijk) vond het maar zielig van die gasten van NW9 dat ze nou uitgerekend op zo'n wandelpad moesten gaan fietsen. Er werden wat vooroordelen, meningen en feiten uitgewisseld en op een gegeven moment vertelde ik hem dat ik van NW9 was, hij moest wel lachen en was blij dat hij eindelijk z'n verhaal bij de juiste persoon kon neerleggen.
Het was een uiterst relaxed gesprek en we zaten redelijk op 1 lijn, als kleinzoon van een boer zijnde heb ik altijd groot respect, bewondering & begrip gehad voor boeren, zeker hier in Nederland.

Het komt erop neer dat Even indertijd benaderd is door de Gemeente Bergen om zijn pad(eigendom) beschikbaar te stellen voor een wandelroute.....daar heeft wat ruilhandel plaatsgevonden en Even moest van de Gemeente een contract tekenen waarin hij voor onbepaalde tijd recht van overpad verleende, dit heeft hij uiteraard geweigerd. Even heeft uiteindelijk toestemming gegeven om uitsluitend wandelaars toe te laten op zijn pad. De reden hierachter is dat het pad begraasd wordt door vee, ook nu liep er een kalf op de dijk en die was toch wel enigzins schrikkerig.
Ook gaat het melkvee 4 keer per dag over het pad, naar de stal en weer terug.
Loslopend vee & fietsers op een smalle dijk gaan niet samen volgens Even, en daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.
Mooie was, dat er precies toen hij vertelde dat vee & fietsers niet samen gaan er een groep prikstokwandelaars langs sjokte; En "dat dan" vroeg ik, "met die rare stokken?"
Hij lachte en zei dat hij dat ook het liefste zou verbieden, raar volk vond hij het maar.Al met al een goed gesprek met op het eind van beide zijdes begrip voor elkaars standpunten. Even droeg zelfs nog suggesties aan voor andere paden, maar deze waren reeds in de Polderroute verwerkt.
Ik heb met Even afgesproken dat ik zijn pad uit de route zou halen en dit kenbaar zou maken op de website.

Even vond het fietspad langs de N9 een goed alternatief........daar had ik een iets andere mening over. Er is nl. een veel mooiere route van de Teugelaan naar Schoorldam. Gelijk de nieuwe route even bekeken en gelogged met de GPS.
Het grappige is dat deze route eigenlijk veel & veel leuker is dan de Evendijk........
-geen hekken waar je overheen moet
-er zit echt een prachtig fietspad in.(tussen Bickerslaan & Omloop)
-in verhouding veel singletrack door bos
-meer km'sDe nieuwe route gaat vanaf de Klaassen & Evendijk de Teugelaan in, neem dan het eerste fietspad(Oostgrasdijk) aan je rechterhand(bij dat schitterende huis). Weer een grasdijk zul je denken........helaas, het is gewoon een verhard, legaal fietspad. De oostgrasdijk gaat over in de Omloop, volg deze tot aan de T-splitsing, ga dan links de Bickerslaan op en gelijk weer rechts door een metalen zig-zag hekje. Dit schelpenpaadje eindigd weer op de omloop, rij deze uit tot aan de T-splitsing. Linksaf op de Burgemeester Peecklaan en ga rechtdoor het onverharde fietspad op, het bos in.
Volg hier de GPS track, in het bos is het erg lastig om het uit te leggen.
Uiteindelijk rij je het bos weer uit en kom je op de Bosrandweg, ga rechts en aan het eind scherp links de Rekerweg op, geniet links bij het damhek van het PWN-verboden-te-fietsen-bordje(als hij er tenminste weer niet afgelazerd is omdat de mannen van de Gemeente Bergen niet weten hoe ze Trespa op Trespa moeten verlijmen.........)
Je zit nu weer op de oorspronkelijke Polderroute.

De nieuwe GPS track kun je hier downloaden.(ZIP)

Zo zie je maar dat een conflict vaak heel makkelijk op te lossen is als je maar op de juiste manier communiceert........iets wat de Gemeente Bergen blijkbaar niet onder de knie heeft. Een goed gesprek, van man tot man, werkt beter dan een dreigende email.

ps. boer Even, dank voor het prettige gesprek en de heldere uitleg van de stand van zaken. Mocht er in bovenstaand verhaal echter iets niet kloppen of ben je van mening dat er iets ontbreekt, laat dit dan even weten en stuur ons een email.


groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

24 september 2008

#23-09-08 NW9 nieuwsbrief #6

NW9 nieuwsbrief #6De 6de nieuwsbrief is gisteren verstuurd met daarin aandacht voor:

#De Polderroute Soap
#De verbinding tussen het NHD & de route van Schoorl
#De NW9 GPS kennismakingsclinic
#De NW9 tips

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

22 september 2008

#22-09-08 De boot van 11 uur

De boot van 11 uurAfgelopen zaterdag was de aftrap van het MTB toertochten seizoen, op Texel.
De start is uiteraard in Den Helder, bij HRTC DOK.
Bij DOK valt om 8 uur het eerste startschot, het tweede om 9 uur, waarna er in peloton, en normaal gesproken onder politiebegeleiding, naar de boot wordt gereden. De politie was dit jaar te laat, waarschijnlijk waren er belangrijkere zaken af te handelen in Den Helder op zaterdagmorgen 8 uur........
Op de boot is er 1 totaal autodek gereserveerd voor de MTBers, de kanonnen staan uiteraard vooraan.......
De sfeer is altijd uiterst gemoedelijk op de boot, er wordt wat gegeten en gedronken in het restaurant en je komt altijd wel een koppel bekenden tegen. Dan komt Texel in zicht en de omroepster vermeld dat we binnen enkele minuten in de veerhaven van Texel zullen arriveren.
Ik zie enkele MTBers zich verslikken in hun energybar en haastig zoeken ze helm, bril etc. bij elkaar om naar beneden te spurten.
Het dringen om een plek tegen de klep begint, zo hier en daar wordt er nog wat lucht "afgelaten".
Dan gaat de klep open en begint de TOERRTOCHT.........alsof de wereld vergaat wordt er richting het eerste stoplicht geracet. Vanuit de achterhoede zie ik dat dat er een stuk of 3 kopgroepen ontstaan, nadat ze achter de eerste bebossing verdwijnen heb ik ze niet meer teruggezien.........
Het doel is de boot van 11 uur, dat haal je normaal gesproken makkelijk dus vanwaar die haast?De eerste paar km gaan over verharde paden, het schiet dus lekker op.
Dan duiken we de bossen in het vaste parcours van Texel op, uiteraard ontstaat hier wat filevorming maar goed dat weet je vantevoren. De mooiste paden schieten onder mijn banden door en al snel zitten we thv De Koog. Net boven De Koog rijden we mooi door de duinen en net voordat we De Slufter bereiken zitten we op het Noordelijkste punt van de route, paralel aan de duinen zakken we weer af richting de boot. We passeren duinmeer De Muy alwaar ik een MTBer met panne achterop rij, in 1 hand de fiets en in de andere een crank. Ik stop en vraag of het nog te repareren valt, hij heeft geen idee en ook geen gereedschap.......niet slim maar goed.
Binnen 10 minuten zitten we weer op de fiets, gezamenlijk fietsen we over de camping en draaien het strand op.......HOOG WATER!!!!
Van fietsen was niet echt sprake, het kwam eigenlijk neer op een kilometer lopen. Van mij hadden ze dat strand er dan wel uit mogen laten, ik kom om te fietsen immers. Ik probeer het nog even hoger op het strand maar na een 100 meter is het al weer gedaan met de pret en is het weer lopen geblazen, ik leg mij er bij neer........
Bij de verzorgingspost een krentebol en een bekertje onbestendig zoet weggewerkt, nog wat gekletst met deze en gene waarna ik klaar was voor het laatste stukje.
Het laatste stuk kronkelt prachtig door de bossen, duinen en heidevelden en voordat je er erg in hebt ben je al weer thv Den Hoorn en dat is weer bijna bij de boot.
Om ongeveer 5 voor 11 fiets ik het bos uit en realiseer mij dat ik de boot van 11 uur niet meer haal, ik peddel rustig naar de boot. Onderweg geniet ik nog even van de frisse lucht en de prachtige omgeving, Texel is echt mooi!
Op het pleintje voor de boot geniet ik samen met 2 Zeeleeuwen in de volle, blafhete, zon van een lekker colaatje; wachtend op de boot van 12 uur!groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

18 september 2008

#18-09-08 Paddestoelentijd

Paddestoelentijd

Het is weer paddestoelentijd, gisteren een rondje gereden en je komt ze overal tegen. Paddestoelen zijn mooi om naar te kijken maar kunnen ook heel gevaarlijk zijn; sommigen zijn nl. uiterst giftig.

Er gaat een verhaal in de rondte, broodje aap of niet, over een rijke familie uit Bergen die bij de bereiding van het kerstmaal zelfgeplukte paddestoelen gebruikt zouden hebben. Een groot deel van de familie heeft het niet overleefd volgens het verhaal.

Aangezien wij van mensen houden en in het bijzonder van MTBers volgt hieronder een kleine les in paddestoelenelarij
De paddestoelen die je geregeld tegenkomt zijn o.a. de volgende;

De grote parasolzwamDe grote parasolzwam (Macrolepiota procera) is een schimmel met een lange steel en grote hoed en heeft gelijkenis met een parasol vandaar ook de naam. Het is een veelvoorkomende soort die groeit op natte grasgebieden. Deze zwam wordt vaak gevonden in groepen of alleen en staat ook vaak in heksenkringen. De parasolzwam is wijdverspreid in landen met een gematigd klimaat.
De hoogte en breedte van de hoed kan wel 40 cm zijn. Voor een schimmel is dit zeer groot en daardoor bijzonder. De steel is relatief dun en wanneer deze op zijn hoogte begint de hoed te groeien. De hoed heeft een karakteristieke structuur die wat lijkt op een slangenhuid.
De parasolzwam is een vrij populaire paddenstoel in Europa en word daar veel gebruikt in de keuken. De paddenstoel is ondanks zijn grootte vrijwel niet te verwarren met andere paddenstoelen. Maar ondanks dit is voorzichtigheid toch geboden

De slanke trechterzwamDe 5-8 cm brede hoed is eerst vlak, later toenemend trechtervormig verdiept, maar in het midden blijft meestal een kleine bult zichtbaar. Hij is veranderlijk van kleur, van lederkleurig of lichtbruin tot okerkleurig; bij uitdroging wordt hij licht lederkleurig-geel. De hoedrand blijft lang omgerold en is later vaak onregelmatig gegolfd.
De dicht opeenstaande, licht oranjebruine tot roomwitte lamellen lopen ver langs de lichtgekleurde steel af.
De steel is meestal lichter dan de hoed, in de jeugd wit later okerbruin. Bij doorsnijden wordt de sponsachtige structuur duidelijk.
Het vlees is wit en ruikt zoetig naar bittere amandelen; de smaak is zacht.

De gele knolamanietHoed bolvormig, dan gewelfd tot vlak, doorsnede 4-10 cm, glad, ivoorwit tot bleek citroengeel in het centrum, vaak bedekt met witte tot gelig-bruine plakjes.
Lamellen wit. Onder eiken en beuken op zandgronden aan te treffen.
Steel 6-8 cm x 8-12 mm, gestreept boven de vliezige, witte ring, ivoorwit met gelige top, met een brede, door een beurs omgeven knolvoet. Vlees wit. Geurt naar rauwe aardappels.
Deze soort, de gele knolamaniet, is nauwelijks giftig. Verwisseling met de dodelijk giftige groene knolamaniet is echter mogelijk, wij willen jullie daarom ten strengste afraden om deze soort als voedsel te verzamelen.
Koop gewoon een mueslireep voor onderweg!!!

Garantie tot de deur, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, eigen schuld dikke bult, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten etc. etc.

Kortom; pluk geen paddestoelen!!!

groeten
team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

16 september 2008

#16-09-08 Machinegeweld in NHD

Zeldzame dieren profiteren van grof machinegeweldDe beesten hebben het maar weer gemakkelijk, hun "natuurlijke" habitat wordt hun zo in de schoot geworpen. Het creeren van nieuwe natuur lijkt een modegril te zijn en beheerders maken daar dankbaar gebruik van door alles wat ze zelf graag willen als goed voor de natuur te bestempelen..........
Wat is natuur eigenlijk anno 2008?
Wikipedia zegt er het volgende over:
#de oorspronkelijke, onaangeroerde verschijningsvorm van alles wat zich op, in en rond de Aarde bevindt.
Maar ook:
#Datgene wat de mens als natuur (wildernis) ziet, ook al is het door hemzelf als zodanig ingericht.

Je zou dus kunnen stellen, uitgaande van de 2de stelling, dat je eigen achtertuin ook onder de noemer natuur valt.......persoonlijk heb ik daar zo mijn twijfels over en ben meer een aanhanger van de 1ste stelling.uit het NHD van 15-09-08;

Heemskerk
Grof machinaal geweld is te zien en te horen in het duingebied tussen Wijk aan Zee en Castricum. Het komt ten goede aan vier diersoorten die het moeilijk hebben, waaronder de zandhagedis.

De firma Hes is langs de Meeuwenweg in Heemskerk bezig. Hier komt een halve hectare nieuwe natuur. De struiken zijn verwijderd. Het resultaat is: een glooiend, open en zanderig terrein compleet met duinpoel.

In het kale zand voelt de zandhagedis zich thuis. De poel wordt het domein van de rugstreeppad, vertelt Hidde Posthuma van duinbeheerder PWN.

Elders in de duinen wordt gemaaid ten behoeve van de duinparelmoervlinder. Verder worden enkele oude bunkers ingericht als overwinteringsplaats voor vleermuizen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

15 september 2008

#15-09-08 Rondje Texel

Rondje TexelOp zaterdag 20 september is het zover: de eerste Veldtoertocht van de Noord-Hollandse Veldtoertochten 2008/2009.

De tocht is op Texel en wordt georganiseerd door Toerclub Taxi 312000 Texel en HRTC DOK uit Den Helder.
Inschrijven op DOK (Den Helder) tussen 07.15 en 08.45 uur.
Vertrek naar boot om 08.00 en 09.00 uur in groepsverband onder begeleiding van politie te motor.

De tocht start op het terrein van HRTC DOK aan de Guldemondweg in de Den Helder, eerste afslag na vliegveld De Kooy en finisht op Texel. Omdat honderden deelnemers uit het hele land verwacht worden, wordt er in twee groepen gestart.  Voor Texelaars is er tussen 09.00 en 10.00 uur startgelegenheid bij het gebouw van Rijkswaterstaat naast het fietsenverhuurbedrijf op de haven (bij de boot)
 
De kosten bedragen  8 euro NTFU-leden en KNWU-leden betalen op vertoon van hun TFK respectievelijk licentie 7 euro en kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro Deze prijzen zijn inclusief bootkaart. De boten vanaf Texel vertrekken op het hele uur. Op DOK is kleed- en douchegelegenheid en na afloop kun je eventueel je fiets schoonspuiten

De veldtoertocht op Texel is een van de mooiste veldtoertochten uit het winterprogramma van het samenwerkingscomite van vijf toerfietsclubs uit Noord-Holland boven het Noordzeekanaal: ALCMARIA VICTRIX, LE CHAMPION, HRTC DOK, OMNISPORT en Toerclub TAXI 312000 (Texel)

De prachtige, vijftig kilometerlange route op Texel door duin, bos, langs heide en over het strand - halverwege koek en zopie -is al jaren een van de meest afwisselende tochten van Nederland. Soms slaat striemende regen in je gezicht, blaast een zuidwesterstorm je bijna van je fiets, dan weer zitten we in korte mouwen en dito broek op de mountainbike te zweten bij een temperatuur van boven de twintig. Natuurlijk zijn prachtige onverharde fiets(schapen)paadjes in het traject opgenomen. Wie Texel zegt, zegt schapen. Voorzichtigheid is dus op zijn plaats.

Informatie (Texel) Jan Zijm 0223-314205.
HRTC DOK: Peter Engelen. Telefoonnummer 06 2508 1079, e-mail peter.engelen@quicknet.nl en Loek Tigchelaar 0223-534275, e-mail lh.tigchelaar@quicknet.nl.


groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

5 september 2008

#05-09-08 Kerf wacht op NW9

Kerf wacht op NW9Schoorl-
Het advies van de Deltacommisie om waterweringen met "een factor 10" te versterken zal wel geen consequenties hebben voor De Kerf. De duinen waarin de kunstmatige doorbraak ligt, zijn immers de breedste van Nederland. Maar goed, zo ziet De Kerf er dus uit vanuit de lucht. Inderdaad: droog.
Nog verwonderlijk als je beseft dat het volgens onze weerman Jan Visser in deze regio een behoorlijk natte augustus is geweest. Maar een Kerf vol regenwater is nou ook weer de bedoeling niet. De noordwester storm dient de zee zodanig op te stuwen dat het natuurgebied juist met zilt nat volloopt. Komend stormseizoen wellicht? Natuurliefhebbers houden hun vingers gekruist.

Bron:NHD 03-09-08

Natuurgebied??? Als je dus de natuur een handje helpt met een dijkdoorbraak heb je opeens een natuurgebied.............rare lui die natuurliefhebbers.

Hier vind je een samenvatting van het advies van De Deltacommissie, lees & huiver.
Volgens mij krijgen we wel een lekker breed strand....-:)

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

5 september 2008

#05-09-08 Polderroute soap

Polderroute soapWe maakten eerder al melding van de, op zijn zachts uitgedrukt, eigenaardig bebording die op de Polderroute is verschenen.
Ons is het iig niet helemaal duidelijk, vandaar dat we onlangs toch maar even om opheldering gevraagd hebben bij het College van Burgemeester & Wethouders van de Gemeente Bergen.......
 
Datum: 20 augustus 2008
Betreft: gang van zaken rondom de bebording Rekerepad


Geacht College van B&W,

Onlangs is de bebording van het Rekerepad aangepast. De directe aanleiding hiertoe was een routevermelding op onze website. Uw medewerker, de heer Ambtenaar, stuurde ons een emailbericht over deze kwestie. Volgens Ambtenaar is het in het geheel niet toegestaan om te fietsen op het Rekerepad. Op aandringen van MTB Noordwest 9 verstuurde de Chef van Ambtenaar een officieel schrijven. Net als Ambtenaar eiste ook de Chef dat we de webpagina "binnen 10 dagen dienden te verwijderen". Hij kondigde aan dat "de bebording aangepast werd en dat "hierop handhavend zal worden toegezien."
Vervolgens voerden we per email nog enige tijd correspondentie met de heer Ambtenaar. Het viel ons op dat de berichten ook CC gemaild werden aan zijn collega de heer Veldkijker. Veldkijker kennen we als voorzitter van de Koninklijke vereniging van veldbiologen en als rabiate mountainbikehater. Onderzoek leerde dat de heer Ambtenaar actief lid is van de Paddenwerkgroep Bergen.
 
Waarschijnlijk omdat MTB Noordwest 9 streeft naar openheid en openbaarmaking van beleid dat het mountainbiken raakt, en daarom de correspondentie doorstuurde naar de Alkmaarse Courant, bleek het toch allemaal op een misverstand te berusten. De uitkomst luidde dat er niet gefietst mag worden op onverharde grasdijken. Daar konden we aanvankelijk mee leven en daarmee leek deze potsierlijke discussie ten einde te zijn. Over het verwijderen de webpagina werd overigens niets meer geschreven, ook die dreiging leek van de baan te zijn.

Wanneer we nu echter naar de aangepaste bebording kijken, dan valt een aantal zaken op. (zie voor foto's: www.mtb-noordwest9.nl)
# De borden zijn identiek aan die van PWN
# De betekenis is onduidelijk, er is een "soort beachbiker" op afgebeeld
# De betekenis wordt nergens toegelicht (doet PWN wel)
# De plaatsing is willekeurig en incompleet
# De bebording staat ook op de openbare weg

MTB Noordwest 9 vraagt zich het volgende af.
# Voldoet de bebording aan de Wegenverkeerswet?
# Is er sprake van handhaving op basis van deze bebording?
# Leidt handhaving tot processen verbaal?
# Moeten bezoekers van het Rekerepad niet geinformeerd worden over de betekenis van deze bebording?

Vermoedelijk begrijpt u heel goed dat het MTB Noordwest 9 niet uitsluitend om de bovenstaande vragen gaat. Naast de rationele aspecten van behoorlijk bestuur, groeit bij ons een groot gevoel van onbehagen. Het is immers wel heel toevallig dat de betrokken gemeenteambtenaren vrijwel allemaal in hun vrije tijd actief zijn met natuurbeheer of onderzoek. Is dat wel toevallig?
Wanneer de betrokkenheid niet toevallig is, kan het dan zo zijn dat gemeenteambtenaren de wet toepassen zoals het hen goeddunkt? Volgens ons lijkt dat op opportunistisch handelen en dergelijk gedrag vinden wij laakbaar.

Een merkwaardige paradox wordt zichtbaar. Enerzijds kunnen we dergelijk geneuzel laten voor wat het is. Anderzijds is deze kwestie zo lachwekkend en bespottelijk dat het vraagt om reacties, dat kan niet anders. Het gaat om hooguit enkele honderden meters van de grasdijken, die zelfs voor een deel verhard zijn met grint. Ambtenaren zoals deze creeren in feite hun eigen tegenstanders en daar reageren we onvermijdelijk op.

Onlangs verscheen een onderzoek van het SCP, waarin onder meer stond: "Nederlanders vinden dat 93% van de politici, tegen beter weten in, meer beloven dan ze waarmaken. Dat twee op de drie burgers inderdaad een kloof ervaren tussen hen en de politiek en dat 42% van ons vindt dat bestuurders meer uit zijn op eigen belang dan op algemeen belang." (bron: Alkmaarse Courant)

Recentelijk lazen we berichten van onze burgemeester in de Duinstreek. Het ging om een reactie op beweringen van "Verontruste Bergenaren." Onze burgemeester (en nadien haar wethouder) lichtte uitvoerig de wetgeving toe en prees de procedures waarmee burgers inspraak hebben op besluitvorming.
Bovenstaande situatie roept vragen op die verband houden met deze stellingen. Er is namelijk meer aan de hand vermoeden we. Bepaalde ambtenaren maken mogelijk misbruik van hun posities en frustreren daardoor de uitvoering van behoorlijk bestuur. Inwoners en de vele bezoekers van de gemeente Bergen lijken in hun mogelijkheden beperkt te worden door willekeurige acties van ambtenaren die met de wet in hand mogen bepalen welk beleid voorrang geniet.

MTB Noordwest 9 wil graag van uw College vernemen of het bovenstaande zomaar kan plaatsvinden? Daarnaast willen we graag weten of er in de toekomst meer zulke acties te verwachten zijn?

Het is voor ons ook belangrijk om te weten of de wegenverkeerswet van toepassing is en of de borden in juridische zin aanvaardbaar zijn op de openbare weg?

Hopelijk hebben we u volledig en naar behoren geinformeerd. De genoemde correspondentie sturen we indien nodig. Uw reactie zien we graag tegemoet. Bedankt voor uw moeite.


Met vriendelijke groet,
Team Noordwest 9

NB: Een geanonimiseerde versie van dit bericht hebben we aan de pers verzonden. Op onze website kunt u lezen waarom we dat doen.


Tot op heden hebben we nog niets van het College vernomen.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9